Foto: Rødovre Kommune

Særlig corona-indsats hjælper ledige

Mange familier er blevet ramt økonomisk af corona, fordi mor eller far har mistet jobbet. I Rødovre har man sat ind med en ekstraordinær beskæftigelsesindsats. Nu viser tallene, at det har virket - mange er blevet hjulpet til at finde ny beskæftigelse.

I forlængelse af corona og nedlukningen af store dele af samfundet er mange borgere i Rødovre blevet ramt af arbejdsløshed. Ledigheden blandt de borgere, der er medlem af en a-kasse, steg henover årsskiftet og nåede i februar 1260. I dag er antallet faldet til 980.

Det er sket i takt med genåbningen af samfundet, og efter Rødovre Jobcenter har iværksat en ekstraordinær og målrettet indsats for at hjælpe de ledige videre til ny beskæftigelse eller til uddannelse, der opkvalificerer og giver bedre muligheder for job.

”På trods af alle de gode intentioner med hjælpepakker er der mange mennesker i Rødovre, der er blevet ramt af arbejdsløshed. For mange er det kommet som et lyn fra en klar himmel. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe de mennesker, der bliver ramt. Den gode nyhed er, at vi tydeligt kan se, at den målrettede og ekstraordinære indsats virker”, siger formanden for Beskæftigelsesudvalget Michel Berg.

Rødovre Kommune har alene i april og maj kontaktet ca. 800 virksomheder om nuværende og kommende rekrutteringsbehov, som har medført ønske om samarbejde fra 180 virksomheder og omfattet 185 ledige. Derudover er mange ledige blevet opkvalificeret gennem uddannelse. Fra januar 2021 er der i alt bevilget ca. 300 kurser og uddannelser til borgere, som har brug for brancheskift eller blot at være bedre rustet på arbejdsmarkedet.

Rødovres yderligere tiltag

Rødovre Jobcenter har iværksat en række målrettede tiltag for at hjælpe de ledige videre under corona-krisen. Det omfatter bl.a.:

 • Fokus på brancher med gode beskæftigelsesmuligheder. Jobcentret har lavet særlige aftaler med virksomheder, der rekrutterer – f.eks. inden for rengøring, butik, industri og håndværk. Alle ledige er også blevet opfordret til at søge job som podere i testcentre.
 • Ledige, der kommer fra brancher med gode beskæftigelsesmuligheder som f.eks. byggebranchen, social- og sundhedsområdet og det pædagogiske område, bliver kontaktet særskilt og løbende med konkrete jobmuligheder.
 • Styrket og målrettet kontakt direkte til virksomheder.
 • Særlig indsats for at opkvalificere ledige gennem uddannelse.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.06.21 Erhvervsliv
  Fødevare tilbagekaldes

  Froneri tilbagekalder Smarties Push Up i æsker á 4 stk., da der er risiko for indhold af ethylenoxid.

 • 09.06.21 Erhvervsliv
  Onlinemøder er en ulempe for kvindestemmer

  Forskere fra SDU og universitetet i Magdeburg har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Ikke alle frekvenser transmitteres fuldt ud, hvilket går ud over især kvinder, som opfattes mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mænds stemmer.

 • 03.06.21 Erhvervsliv
  Vær opmærksom: Nyt initiativ indføres ved Lillebæltsbroen

  En digital tavle og rumlestriber på den ny Lillebæltsbro skal skærpe trafikanternes opmærksomhed, når de kører forbi det igangværende malearbejde på broen og derved forebygge ulykker på stedet.

 • 01.06.21 Erhvervsliv
  Rapport: Danmark er på vej ud af krisen

  Danmark er sluppet nådigere gennem pandemien end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det er særligt på privatforbrug og eksport, at Danmark har klaret sig bedre. Det viser ny vismandsrapport. Det betyder til gengæld også, at vi skal begynde at holde et vågent øje med antallet af faglærte.

 • 26.05.21 Erhvervsliv
  Erhvervstruende sygdom spreder sig i Sønderjylland

  Ørreder i et dambrug i Sønderjylland er smittet med fiskesygdommen IHN. Det er det andet udbrud af sygdommen inden for en uge.