Foto: Shutterstock

Skarp advarsel til danskerne: Julen må ikke koste bedstemor livet

Nu lyder der et opråb til borgere i hele landet.

Vi er knapt kommet ind i december, men nu opfordres danskerne til at droppe en af de begivenheder, der for mange er et af årets højdepunktet. Årsagen er coronavirussen, der fortsat er i blandt os. 

Det fortæller Joachim Hoffmann-Petersen, der er formand for de danske intensivlæger, til dagbladet B.T. 

Årsagen til intensivlægens opråb er ikke juleaften, men snarere de traditionsrige julefrokoster, som mange danskere spiser sammen 2. juledag. De kan ende som en regulær smittespreder på grund af coronavirussen, advarer intensivlægernes formand. 

Accelerer i januar

Det ikke ukendt, at de traditionsbundne arrangementer i slutningen af december tjener til at sprede smitte. Det ser man jævnligt med influenza, der ofte accelerer i januar, fordi familier fra hele landet har været samlet om det samme julebord. 

Det ønsker intensivlægerne at undgå i år. 

"Vi skal holde jul uden at slå bedstemor ihjel," udtaler Joachim Hoffmann-Petersen, inden han sætter lidt flere ord på, hvorfor familierne i år burde afstå fra at spise sammen i juledagene. 

"Problemet med familiejulefrokosten er, at vi tilbringer mange timer sammen på tværs af generationer. Der er ofte både mange børn og bedsteforældre til stede," slår intensivlægernes formand fast overfor B.T. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.

 • 14.06.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen påbegynder ny vaccinationsindsats

  Tilslutningen til COVID-19 vacciner er generelt høj i Danmark, men der er samtidig lokale forskelle på, hvor mange der bliver vaccineret. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen ind med et nyt pilotprojekt med information, hjælp og etablering af nært tilbud i områder med lav vaccinationstilslutning i samarbejde med udvalgte kommuner og regioner.

 • 14.06.21 Sundhed
  Nyt fra sundhedsstyrelsen: Her bør borgere stadig bruge mundbind

  Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldes: Mug i madvare

  Rømer Vegan tilbagekalder et parti veganske nuggets og et parti veganske fiskefinde, da der er risiko for mug i produkterne.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldelse af produkt fra Libero

  Libero tilbagekalder ammeindlæg af mærket Libero Nursing Pads af sikkerheds- og kvalitetsmæssige årsager. Tilbagekaldelsen gælder alle produkter fra forbrugere, lagre og butikker - med øjeblikkelig virkning.