Foto: Shutterstock

Slår alarm: Dansk kommune opfordrer alle til at lade sig teste

Årsagen er, at et lokalt coronaudbrud lige nu plager byen.

Nu får et lokalt coronaudbrud en dansk kommune til at opfordre alle borgere i flere områder til at lade sig teste. Det drejer sig om Svendborg Kommune, der søndag i denne uge slog alarm.

"Coronasmitten stiger igen i Svendborg Kommune," skriver kommunen i en pressemeddelelse, inden de fortsætter: 

"I dag – søndag – er der konstateret 14 nye udbrud og et incidenstal på 91,1. De seneste syv dage har Svendborg Kommune haft 53 nye smittetilfælde."

"Desværre er en række af de nye udbrud med en mutation af Covid-19 smitten, der er mere smitsom og derfor kan sprede sig hurtigt. I øjeblikket undersøger Statens Serum Institut hvilken mutation, der er tale om."

Opfordrer alle borgere

Det er bl.a. i den nordøstlige del af Svendborg, at en del af de nye smittetilfælde er konstateret. Derfor sender Styrelsen for Patientsikkerhed mandag de mobile testenheder til området, hvor Svendborg Kommune i forvejen har testcenter i Skovbyhus, Byparken 44, oplyses det.

"Vi vil derfor opfordre folk i og omkring området Byparken, Marslevvej, St. Byhavevej, Byskoven og Ørbækvej til at blive testet de kommende dage," skriver Svendborg Kommune. 

"Da smitten hurtigt kan sprede sig, er kommunens opfordring, at alle i hele Svendborg Kommune bliver testet. Og tage de forholdsregler omkring afspritning, håndhygiejne og afstand, der kan være med til at holde smitten nede."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.