Foto: Shutterstock

Smitten i dansk kommune fortsat høj

På tærsklen til den næste fase i genåbningen er smittetallene i Norddjurs stadig på et højt niveau. En række initiativer er sat i gang for at vende udviklingen, og borgmester Jan Petersen opfordrer til fortsat fælles indsats for at knække kurven.

Onsdag den 19. maj er smittetallene i Norddjurs på 227 pr. 100.000 borgere og med 9 nye tilfælde det seneste døgn. Den testkorrigerede incidens, hvor der er renset for øget testaktivitet, og som er det tal, modellen for automatiske nedlukninger beregnes på baggrund af, er i Norddjurs onsdag den 19. maj på 182,12.
 
Den testkorrigerede incidens i går tirsdag den 18. maj var på 199, så onsdagens tal viser et aktuelt fald. Grænsen for en automatisk kommune-nedlukning er 250 i korrigeret incidens.
 
Om de høje smittetal i Norddjurs udtaler borgmester Jan Petersen:
"Samfundet er åbnet yderligere, og med det kommer flere sociale kontakter og møder mellem mennesker. Anbefalingerne om hygiejne, afspritning og afstand er derfor vigtigere end nogensinde. Selvom tallene i dag onsdag den 19. maj viser et lille - og glædeligt - fald, er der fortsat risiko for en nedlukning. Isolation og samarbejde med smitteopsporingen er væsentligt, så vi fastholder snoren i smittekæderne og får dem brudt. Mange lader sig teste, og det er rigtig godt. Jeg oplever en høj grad af ansvarlighed blandt borgere, virksomheder, foreninger og medarbejdere. Det skal vi holde fast i, så vi gennem fælles hjælp kan vende udviklingen.Udskyd måske nogle af de sociale arrangementer til senere, også selvom det er svært".
 
Der ses aktuelt mange smittede blandt unge og blandt borgere med anden etnisk baggrund. Borgmesteren siger i den forbindelse:
"I unge har generelt været rigtig gode til at passe på i mere end et år, og jeg ved, at den her situation er træls. Foråret er her og find derfor sammen på en corona-sikker måde, gerne udendørs og med afstand".
"Også borgere med anden etnisk baggrund vil jeg opfordre til at gøre en ekstra indsats sammen med boligforening og kommune, så vi får brudt de smittekæder, som vi har identificeret. Sammen med regionen oprettes et ekstra testcenter mandag den 24. maj ved Fuglevænget i Grenaa, så vi kan løse denne opgave sammen".
 
Der er iværksat flere initiativer bl.a. med informationsmateriale på flere sprog og opsøgende arbejde i udvalgte boligområder.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.