Social IT til mennesker med handicap

Fire kommuner og en region deler og spreder viden om social IT til mennesker med handicap.

Fire ud af fem botilbud for mennesker med funktionsnedsættelser bruger informations- og kommunikationsteknologi i hverdagen. Men bostederne deler sjældent erfaringer, og de færreste kommuner og regioner har en strategi for arbejdet. Det viser en kortlægning, som SUS gennemførte i 2012.

For at understøtte behovet for at dele viden og arbejde mere systematisk med social IT på sociale tilbud har SUS inviteret Gladsaxe, Gentofte, Rødovre og Ballerup Kommuner samt Region Sjælland med i projekt ’Implementering og spredning af social IT’.

De fire kommuner og regionen har hver især forpligtet sig til at invitere yderligere en kommune med i projektet – for at sætte skub i spredningen af social IT. På tværs af kommuner og region er der etableret et vidennetværk der indtil videre tæller deltagere fra yderligere 150 kommuner.

Projektet vil også medvirke til at udvikle relevante værktøjer, fx  til hvordan man kan dokumentere arbejdet med social IT og tilføre bosteder ny viden om social IT.

Projektet løber fra efteråret 2013 til udgangen af 2015. Det er finansiert af Helsefonden.

Kontakt
Maria Lincke Jørgensen, chefkonsulent
tlf. 6167 2420, [email protected]
 

Socialt Udviklingscenter SUS på DenOffentlige.dk Socialt Udviklingscenter SUS er i verden for at forbedre den. I tæt samspil med borgere og professionelle udvikler vi nye, stærke sociale løsninger. Vores mål er at forbedre livskvaliteten for ...
Aktivitet: Artikler: 81 | Events: 46 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også