Sønderjysk sygehus skifter hele direktionen ud efter splid

Sygehus Sønderjylland har ifølge JydskeVestkysten haft problemer med interne konflikter og mistillid.

Hele direktionen i Sygehus Sønderjylland bliver skiftet ud. Den nye ledelse vil trække i arbejdstøjet 10. januar. Det bekræfter Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

JydskeVestkysten har den seneste tid afdækket en række problemer på sygehuset. Der har været mange fratrædelser, et stort arbejdspres og interne konflikter. Derudover har der været mangel på tillid til ledelsen.

Uroen har ulmet længe. Den begyndte, da den nye struktur for det syddanske sygehusvæsen blev besluttet i 2007.


Det har betydet, at Haderslev Sygehus er blevet lukket. Sønderborg Sygehus er omdannet til specialsygehus. Tønder Sygehus er lavet om til sammedagssygehus, mens Aabenraa Sygehus er gjort til akutsygehus.

Og siden 2013 har problemerne for alvor været mærket. Det erkender også Jane Kraglund, der er regionsdirektør.

- Det har været et kæmpe arbejde, og det har betydet meget omfattende ændringer af dagligdagen for alle, der har deres faste gang på sygehuset, siger hun i pressemeddelelsen.

Jane Kraglund peger samtidig på, at der er brug for udvikling og et kig på mere end den korte bane.

- Medlemmerne i den nuværende direktion har en alder, der gør, at vi under alle omstændigheder skulle forberede os på et generationsskifte inden for overskuelig tid. Derfor vurderer jeg, at tiden er inde til at bringe nye kræfter på banen, siger hun.


De ansatte på sygehuset i Aabenraa er blevet orienteret om situationen. Det skete onsdag formiddag.

Det er administrerende direktør Finn Jensen, der sammen med lægefaglig direktør Søren Aggestrup og sygeplejefaglig direktør Grete Kirketerp Nielsen forlader ledelsen, skriver JydskeVestkysten.

I stedet stiller Peter Fosgrau sig ved roret som konstitueret administrerende sygehusdirektør. Han kommer fra en stilling som direktør på Odense Universitetshospital (OUH).

Bjarne Dahler-Eriksen bliver lægefaglig direktør, mens Eva Nielsen sætter sig i stolen som sygeplejefaglig direktør.

/ritzau/

Emneord: Region Syddanmark, Jane Kraglund, Finn Jensen, Søren Aggestrup, Grete Kirketerp Nielsen, Ledelsesavisen, Tønder Sygehus, Sønderborg Sygehus, Aabenraa Sygehus, Haderslev Sygehus, Eva Nielsen, Bjarne Dahler-Eriksen, Peter Fosgrau, OUH, Dårlig ledelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også