Foto: Shutterstock

Søren Brostrøm afslører: Åbner nyt vaccine-bookingsystem

Der kommer et nyt vaccine-bookingsystem. Det forklarer Søren Brostrøm i den seneste udmelding fra Sundhedsstyrelsen.

“Så er vi i gang” - sådan skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

I dag bliver de første i Danmark nemlig vaccineret mod COVID-19. Den allerførste sending er knap 10.000 doser, og derfor har Sundhedsstyrelsen valgt at vaccinere beboere på plejehjem og andre ældre i risiko for alvorligt forløb af COVID-19, samt udvalgt frontpersonale i sundhedsvæsenet og i ældreplejen. I takt med at Danmark får flere leverancer af vacciner, vil tilbuddet udvides til flere risikogrupper, og i løbet af 2021 vil alle få et tilbud om at blive gratis vaccineret mod COVID-19, oplyser Sundhedsstyrelsen.

”I dag passerer vi en vigtig milepæl i COVID-19-epidemien. Det er utroligt glædeligt, at vi i dag både kan vaccinere de første af vore mest udsatte, og noget af det frontpersonale, der passer på dem. Desværre var det kun en lille sending vi fik at starte med, men vi regner med at modtage flere leverancer allerede før Nytår, så vi kan udvide til flere i målgrupperne” siger Søren Brostrøm. 

Tilbud om vaccination

Efter nytår åbnes for et elektronisk bookingsystem for målgrupper, der bliver tilbudt vaccination. Systemet vil kun være åbent for de personer, der har fået et brev om tilbud om vaccination. Når du får tilbudt vaccination mod COVID-19, vil du samtidig få information om, hvornår du kan blive vaccineret, og hvis du selv skal bestille tid til vaccinationen, vil du få at vide, hvordan det foregår.

”Når det er din tur til at få en vaccination, går du ind og booker tid på vacciner.dk. Den er styret centralt og åbner kun for personer, der har et af de cpr-numre, der nu tilbydes vaccination. Vaccination bliver foretaget på et af de regionale vaccinationscentre. Når du har fået din første vaccination, reserverer systemet plads til stik nummer to, som skal foretages 21-28 dage efter”, siger Søren Brostrøm.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også