Foto: Shutterstock

Søren Brostrøm: Her bør du alligevel gå med mundbind

Fra på mandag er det slut med at gå med mundbind, stort set alle de steder, danskerne har skulle bære mundbind, bortset fra i den kollektive trafik. Der er dog situationer, hvor det stadig anbefales at bruge dem, situationer der dog ikke kan udløse en bøde, hvis man ikke gør det.

 

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm siger i dag torsdag på et pressemøde at han anbefaler, at man bruger mundbind i følgende tilfælde:

 • Hvis man har symptomer på coronavirus
 • Hvis man er syg
 • Hvis man er smittet med coronavirus
 • Har været i tæt kontakt med en smittet
 • Hvis man i forbindelse med selvisolation skal til læge eller testes

​Søren Brostrøm siger ydermere, at han ikke har fortrudt, at man sidste år først anbefalede mundbind og senere gjorde det til et krav.

“Vi har hele tiden set det som et supplement ikke en erstatning for andre tiltag. Vi har heller ikke været i tvivl om, at det har givet ekstra smittebeskyttelse.” 

Ifølge Søren Brostrøm er der flere parametre der har spillet ind, i beslutningen om at fjerne mundbind fra på mandag. “Det ene er selvfølgelig smitteniveauet. Smittetrykket er faldende nu. Vi har haft et stabilt, lavt niveau i lang tid. Vi ser også noget sæsonskifteeffekt. Det andet er, at når over halvdelen af os er vaccineret, og risikoen for at vi er smittebærere er meget lille, så er der potentielt mange flere af os, der skal gå med mundbind for at forebygge et tilfælde.” siger han.

De nye lempelser af restriktionerne blev aftalt mellem samtlige partier i Folketinget på nær Nye Borgerlige og Kristendemokraterne.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Sundhed
  Statens Serum Institut advarer danskerne

  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut og opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det.

 • 17.06.21 Sundhed
  Stort fald i indlagte med COVID-19

  Siden starten af juni er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på landets sygehuse faldet markant.

 • 17.06.21 Sundhed
  Indkalder til pressemøde

  Sundhedsstyrelsen indkalder til pressemøde i dag klokken 12.

 • 16.06.21 Sundhed
  Nu genåbner populær gade

  Epidemikommissionen har indstillet, at nedlukningen af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan ophæves efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til fra d. 17. juni. Denne indstilling har regeringen valgt at følge, hvilket betyder at serveringsstederne fra torsdag igen kan åbne dørene for gæster. Ophævelsen sker på baggrund af faldende smittetal.

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.