Sophie Hæstorp Andersen og Martin Geertsen: Vi skal hegne midlerne til Hovedstaden ind

Politik

23/05/2018 15:28

Region Hovedstaden

Fælles udmelding: Hovedstaden risikerer at miste tilstrækkeligt med fokus og midler, hvis den ændring af erhvervsfremme systemet, som ligger på bordet lige nu, bliver til virkelighed.

Hovedstaden er hele Danmarks hoveddør og det er derfor i hele landets interesse, at vi har en hovedstad i vækst. Den opgave risikerer at miste tilstrækkeligt med fokus og midler, hvis den ændring af erhvervsfremme systemet, som ligger på bordet lige nu, bliver til virkelighed, lyder det i en fælles udmelding fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og formand for Venstres gruppe i Region Hovedstaden og medlem af Danske Regioners Bestyrelse, Martin Geertsen (V).

Færre midler til Hovedstaden vil have betydning for en hele Danmarks vækst

Hovedstaden står for 40% af Danmarks samlede BNP, 50% af den danske eksport og 85% af de udenlandske investeringer, der ender i Danmark, går gennem Hovedstaden. Fokus på erhvervsudviklingen i Hovedstaden er derfor i hele Danmarks interesse. De indsatser, som regionen er en del af på fx turisme og life science, er vigtige brikker i at skabe vækst i området.

Læs mere fra Region Hovedstaden

Du kan læse flere historier fra og om Region Hovedstaden på temasiden her

Derfor vil det være uheldigt, hvis midler og ansvarsområder, som i dag ligger hos regionerne, skal løses på centralt hold. Hvis midler til at skabe udvikling i Hovedstaden ryger ind i en central pulje, vil midlerne med stor sandsynlighed ikke komme retur til Hovedstaden, men med større sandsynlighed blive fordelt til Jylland og øerne. Det kommer ikke Hovedstaden til gavn, og det kommer ikke Danmark til gavn.

For at tage life science industrien som eksempel, er life science en styrkeposition i Region Hovedstaden. Det skal vi fortsat udvikle på, da dansk life science med 38.000 fuldtidsbeskæftigede og eksport på over 90 mia. om året udgør en hjørnesten i dansk økonomi. Med driften af sundhedsvæsenet/hospitalerne har regionerne en stærk og naturlig rolle i at sikre de bedste rammer for samarbejde mellem Life Science virksomheder og sundhedsvæsenet ift. at sikre sund vækst og behandlingsløsninger til vores borgere på fx kræftområdet.

Hvorfor ændre noget der allerede virker?

I Region Hovedstaden har vi i Copenhagen Capacity og Wonderful Copenhagen Danmarks stærkeste operatører på erhvervsfremme og turisme, der år efter år skaber markante resultater. Bl.a. er Hovedstaden og Greater Copenhagen netop blevet kåret som Europamester i tiltrækning af udenlandske investeringer og Wonderful Copenhagen er kåret som blandt verdens 5 bedste turismeorganisationer. Og i regi af Greater Copenhagen er der igangsat internationale brandingkampagner, der trækker udenlandske turister, talenter, virksomheder og investorer til vores geografi.

På turismeområdet, er Hovedstaden i en liga for sig. Alene i Hovedstaden og på Sjælland bidrager turisme med tæt på 60.000 arbejdspladser og over 50 mia. kr. i turismeomsætning. Med al respekt, er det ikke de andre store danske byer, som København konkurrerer med, men derimod andre europæiske og internationale metropoler. 

Pt. er Region Hovedstaden den danske aktør, der suverænt investerer mest i storbyturismen. Blandt andet ved at satse på at tiltrække konferencer, events og nye flyruter til København. Satsninger der fx har åbnet flere kineseres øjne for Hovedstaden og Greater Copenhagen som turistdestination.

Med vores operatørers faglige tyngde, fokus og præsterede resultater er det derfor helt uheldigt, at regeringen finder en centralisering nødvendig.

For yderligere information: Via Region Hovedstadens pressevagt på tlf. 70209588

Mest Læste

Annonce