Sophie Hæstorp kræver svar efter ambulancekritik

Kritik fra ambulancereddere får nu formand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) til at bede Falck og det kommunale brandvæsen i Hovedstaden om en redegørelse for de ansattes arbejdsmiljø. Det skriver Fagbladet FOA.

Kravet om en redegørelse kommer efter længere tids utilfredshed blandt ambulanceredderne. Det kulminerede i denne uge med et åbent brev til Region Hovedstaden fra redder Andreas Keil, der er fællestillidsrepræsentant i Frederiksberg Brandvæsen.


"Ambulanceredderne er nu så pressede, at det har givet sig til udtryk i udpræget reddermangel, arbejdsmiljøregler, der kan ikke overholdes, og pauser, der er ikke er tid til at holde," skriver han i brevet, der er støttet af FOA 1, Chaufførenes Fagforening/3F og faglige klubber i de kommunale brandvæsner i København og Frederiksberg.

Ifølge Andreas Keil skyldes den pressede arbejdsdag, at der mangler ambulancer, og det øger presset på redderne.

”Det giver afbrudte pauser, stigning i overarbejde, og der ligger hele tiden ture og venter. Samtidig er det utilfredsstillende for borgerne, som skal vente længe på en transport,” siger Andreas Keil.

Derfor beder regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) nu om en redegørelse fra ambulancefolkenes arbejdsgivere af den kritik, som deres ansatte rejser overfor regionen, særligt med fokus på problemer med pauser.

”Når jeg hører om de problemer, som ambulancemandskabet og deres tillidsfolk beskriver, så gør det indtryk. Selvfølgelig skal redderne have ordentlige vilkår, så de kan udføre deres arbejde og skabe tryghed hos de mennesker, som er syge eller tilskadekomne og har brug for akut hjælp,” siger Sophie Hæstorp Andersen og fortsætter:

”Netop derfor har vi i regionen en løbende dialog med leverandørerne, som jo i sidste ende er ansvarlige for deres egne medarbejdere. Og derudover vil jeg gerne bede Falck og Københavns Brandvæsen om en redegørelse for de problemer, som deres medarbejdere her beskriver.”

Emneord: Ambulancereddere, Falck, Sophie Hæstorp Andersen, Region Hovedstaden, Arbejdsmiljø, OPS, Offentligt privat samarbejde
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også