Foto fra Innovationshuset i Region Syddanmark

Sparekatalog: Region Syddanmark vil lukke flere sygehuse

Ifølge DR Syd er følgende truet af lukning i Region Syddanmark: Sygehuset og skadeklinikker i Middelfart og Tønder, Sygehuset i Give og Nyborg, Skadeklinikkerne i Grindsted og Fredericia samt Røntgenfunktionen i Rudkøbing. Omvendt står Vejle, Kolding, Grindsted, Svendborg, Aabenrå og Odense til forstærkninger.

Region Syddanmark skal spare 200 millioner kroner i budgettet 2016. 13 millioner skal findes i administrationen, mens de resterende 187 millioner kroner skal hentes gennem besparelser på sundhedsområdet. Derfor har Region Syddanmark lavet et sparekatalog på i alt 210 millioner kroner, hvorfra politikerne skal vælge, på hvilke områder der skal spares.


Sparekataloget, som DR Fyn er i besiddelse af, indeholder 38 konkrete forslag til besparelser.

Det består af ni sparetemaer.

Første tema betyder lukning af flere sygehuse og skadestueklinikker. Direktionen foreslår:
- Sygehuset og skadeklinikken i Middelfart lukkes og aktiviteterne flyttes til Vejle og Kolding.
- Sygehuset i Give lukkes, Friklinikkens aktiviteter flytter til Grindsted
- Skadeklinikken i Grindsted lukkes
- Skadeklinikken i Fredericia lukkes
- Sygehuset og skadeklinikken i Tønder lukkes, aktiviteterne flyttes til især Aabenraa
- Sygehuset i Nyborg lukkes, aktiviteterne flytter til Svendborg, fødeafdelingen i Svendborg flytter til Odense
- Røntgenfunktionen i Rudkøbing lukker og flytter til Svendborg


Desuden vil Region Syddanmark vurdere den præhospitale dækning - altså ambulance og akutbilerne i regionen. Det betyder, blandt andet, at akutbilerne i Faaborg, Grindsted, Skærbæk og Haderslev skal nedlægges, og at de paramedicinere, der hidtil har bemandet akutbilerne, flyttes over i ambulancerne for at øge behandlingsniveauet på turen til akutsygehuset.

Der vil dog stadig være bemandede akutbiler i Oksbøl, Rødding og Rudkøbing. Temaet indeholder også forslag om, at udrykningslægerne i Fredericia, Vejle og på Vestfyn nedlægges.

DR Fyn skriver, at Region Syddanmark lægger op til at købe flere operationer i den private sektor. Samtidig ønsker regionen en ny praksis i forbindelse med udlevering af vederlagsfri medicin. Billigere lægemidler skal indfases hurtigere, og regionen vil på kontrolbesøg hos læger, der har en udsædvanlig receptudskrivning.

Sparekataloget skal i høring, inden et endeligt katalog offentliggøres 6. april.

Den 25. april vedtager politikerne det endelige sparekatalog, og det træder i kraft løbende frem mod 2017.

Emneord: Besparelser, Region Syddanmark, lukning af sygehuse, Sygehusdrift, Lokale sygehuse, Akutsystem
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 08.01.16 Susanne svendsen.
  Afskær psykiatriens forbrug af medikamenter til tvangsmedicinering.

  Jeg læser at der skal spares i region syddanmark. Hm.....
  Her er et forslag til sundhedsvæsenet.
  I Danmark bruges unødvendige resourcer, økonomisk på hamrende dyre medikamenter.
  Indenfor psykiatrien bruges menneskelige resourcer på at fastholde mennesker i forløb, hvor de sygeliggøres gennem tvangsdiagnosticering, tvangsbehandling med dyr medicin.
  De få , for hvem det lykkes at holde fast i sig selv, og ikke falde for medicinalindustriens og lægernes løgne om at psykofarmaca er livsnødvendig, er beviset på det misbrug som finder sted. Og det koster, både penge, menneskelige resourcer og det koster, i årevis efterfølgende, at have ødelagt mennesker , fysisk, kemisk og pæykisk, på grund af traumatiserende fejlbehandlinger, i førtidspensioner.
  Begynd der, og fortsæt med undervisning, både af personale og andre borgere, så alle får mere viden om hvordan de selv kan leve sundt og forebygge symptomer. Det er helt enkelt i langt de fleste tilfælde, og koster mest af alt sunde sprøjtefrie grøntsagerog materialer til beklædning, mindre stress i arbejdslivet, og mere livskvalitet vil blxve resultatet.
  Jeg mener at tvangsmedicinering skal ulovligøres......

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også