Spillet om borgerinddragelse - hvad, hvornår og hvordan?

Vær med, når COK og fire kommuner diskuterer muligheder, udfordringer og dilemmaer i forbindelse med borgerinddragelse på årets Folkemøde. Det sker med et spil, udviklet af COK, som giver både spillere og publikum bud på nye løsninger.

Den moderne borger kræver indflydelse. I et forsøg på at imødekomme borgernes forventninger, eksperimenterer både kommuner og politikere med at inddrage borgerne i de politiske beslutninger.

Men hvordan griber kommunerne og politikerne inddragelse af borgerne an, så der bliver skabt nye holdbare løsninger, samtidig med at kommunernes rolle som myndighed bliver respekteret? Hvordan bliver forventningerne mellem borgere, politikere og forvaltning fornuftigt afstemt? Hvornår er inddragelse af borgerne den rigtige vej at gå? Og hvornår bør kommunerne fravælge inddragelse af borgerne? 

Sammen med blandt andet Aalborg, Assens og Fredericia Kommuner undersøger COK muligheder, udfordringer og dilemmaer i borgerinddragelse. Med udgangspunkt i et spil udviklet af COK, diskuterer politikere og embedsmænd vinkler på borgerinddragelse.

- Både spillere og publikum får nye idéer til at inddrage borgerne og bud på nye løsninger, siger Claus Damgaard, der er afdelingschef i COK og ansvarlig for spillet.

50 års erfaring giver holdbare løsninger

I mere end 50 år – lige siden Den Kommunale Højskole i Grenaa – har COK været kommunernes forening og læringspartner.

COKs formål er at understøtte den kommunale videndeling, erfaringsudveksling og kompetenceudvikling. Det sker gennem kurser, uddannelser, konferencer og temadage.

- COK understøtter kommunerne ved at oversætte nye kompetencebehov til praksisnære færdigheder hos alle personalegrupper i den kommunale sektor. Også på det politiske område er det af afgørende betydning, at vi vedligeholder relationen til kommunalpolitikerne, siger Claus Damgaard.

Deltagere i spillet

Aalborg Kommune ved rådmand Tina French Nielsen (V) og direktør Martin Østergaard Christensen

Assens Kommune ved Charlotte Kjær (A) og Vagn Top (C)

Fredericia Kommune ved Christian Jørgensen (V), Bente Ankersen (A) og Lise Nielson (A)

Faaborg-Midtfyn Kommune ved Michael Graversen, koncernchef for Opvækst og Læring

Hanne Bak Lumholt, direktør i Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK)

Pia Gjellerup, direktør i Center for Offentlig Innovation (COI)

Rut Gøjsen, repræsentant fra borgeralliancen Medborgerne

Kom og spil med fredag den 15. juni kl. 13.30-14.15 | KL's telt ved Allinge Røgeri (F2)

Læs mere om COK's debatter på Folkemødet her.

Emneord: 130618, COK, Folkemøde 2018, Borgerinddragelse
COK på DenOffentlige.dk COK er en aktiv del af den kommunale velfærdsudvikling. COK er kommunernes kompetencecenter i forening, og vores vigtigste opgave er at understøtte kommunernes drift og udvikling gennem kompetence...
Aktivitet: Artikler: 119 | Events: 5 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.10.18 Ledelse
  Giv plads til at træne de tværfaglige kompetencer

  Et succesfuldt tværfagligt samarbejde kræver koblingskompetencer – at ledere og medarbejdere på tværs af organisationen er i stand til at kommunikere, koordinere og kooperere. Men det kommer ikke af sig selv, siger professor. Hør mere på konference.

 • 04.10.18 Europa
  Faglig ledelse hjælper dagtilbudslov på vej

  I anledning af den nye dagtilbudslovgivning har COK sat to dagtilbudsledere fra Frederiksberg Kommune i stævne. Hvad forventer de af den nye lov? Og hvilke udfordringer ser de i forbindelse med implementeringen

 • 20.09.18 Velfærd
  Velfærd i udvikling med mere OPS

  Folkemødet er en arena med sin egen komplekse økologi og navigationsvilkår. Det er derfor tid til, at du allerede nu planlægger næste år, hvis du vil have succes, siger projektleder på OPS-Scenen Steen Houmark. Den 24/9 udgiver han bogen ”Velfærd i udvikling” – Et folkemødeprojekt.

 • 13.06.18 Ledelse
  Folkemødedebat: Hvordan oplever børn, forældre og ansatte god ledelse i børnehaven?

  På Folkemødet inviterer COK til debat om god ledelse i landets børnehaver og daginstitutioner - med med afsæt i Ledelseskommissionens rapport og den nye dagtilbudslov.

 • 11.06.18 Ledelse
  Folkemøde: Dilemmaer i dagtilbud

  Hvad skal der til, for at børn, forældre og medarbejdere oplever god ledelse i vuggestuen og børnehaven? Krav og forventninger til ledelse af dagtilbud. Det diskuterer COK på Folkemødet.