Foto Pexels
Foto Pexels

Kan en advokat hjælpe med at få erstatning for arbejdsskade?

Sponsoreret

29/01/2024 12:03

Mikkel Preisler

Hvis du er kommet til skade i forbindelse med dit arbejde, kan du være berettiget til en erstatning. Det er naturligvis et krav, at din skade er sket på grund af dit arbejde eller dine arbejdsforhold. Er det ikke tilfældet, så vil du ikke være berettiget til at få en erstatning.

Her er det vigtigt at nævne, at en arbejdsskade ikke nødvendigvis er en konkret ulykke. Det kan også være en sygdom, der er opstået over tid som følge af dine arbejdsforhold. Hvis det er tilfældet, så kan sagen dog være sværere at føre.

Du kan få en gratis vurdering af din sag

Er du kommet til skade på dit arbejde, men er du i tvivl om, hvorvidt du har en sag? I så fald kan du glæde dig over, at der findes advokater, der gerne foretager en gratis vurdering af din sag. Dermed kan du på forhånd få vurderet, hvorvidt der er en chance for at få erstatning.

Rigtig mange tror, at de selv har styr på det, men alligevel viser det sig at være modsat. Derfor er det altid en god idé at alliere dig med en advokat arbejdsskade. I de fleste tilfælde forøger det dine chancer for et positivt udfald.

Du kan overlade sagen helt

Er der tale om en slem skade eller sygdom, der gør det svært for dig at føre din sag selv? Hvis ja, så har du endnu en grund til at finde en dygtig advokat med speciale i dette. Dermed vil du blot kunne overlade sagen helt.

Det betyder naturligvis, at du kan koncentrere dig om din bedring, i stedet for at bruge energi på at varetage din sag. Netop dette medfører, at mange beslutter sig for at hyre en advokat, hvilket ofte viser sig at være en fornuftig beslutning.

Hvor meget kan jeg få i erstatning?

Er du kommet til skade på grund af dit arbejde, så skal det anmeldes til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Det er dem, der vil stå for at vurdere din sag. Derfor er det også her, du får at vide, hvorvidt din konkrete sag kan anerkendes som en arbejdsskade eller ej.

Viser det sig, at din sag bliver anerkendt, så er næste skridt at udmåle din erstatning. Det bliver gjort samme sted, og kommer til at ske med afsæt i varigt mén, erhvervsevnetab og helbredelsesudgifter. Derfor er det forskelligt fra sag til sag, hvad der gives i erstatning.

 

 

Mest Læste

Annonce