Spis fisk 2 gange om ugen

Sponsoreret

03/08/2023 17:15

Mikkel Preisler

Danskerne går mere og mere op i sundhed og derunder at spise varieret og godt. I en sund kost hører fisk til.

Gerne to gange om ugen, svarende til 350 gram i alt.

Fisk indeholder masser af gode ting

Ved at spise fisk får man nogle gode fiskeolier, selen, jod og D-vitamin. Alt sammen noget der er rigtig godt for ens helbred.

Du behøver ikke at spise fisk til aftensmad to gange om ugen, det kan sagtens være til frokost. Fordelene er de samme, uanset hvornår man spiser fisk.

Det kræver ikke en masse tid i køkkenet for at lave fiskeretter, der er værd at spise. Helt almindelige fiskefrikadeller eller røget makrel gælder med i regnskabet. Sådan nogle kræver ikke meget andet end en skive rugbrød. 

Få fat i fisken

Man kan købe forskellige typer fisk i langt de fleste supermarkeder, men udvalget er ikke altid så stort eller varieret. Hvis du ønsker et bredere udvalg, så kan man besøge en fiskehandler. 

Måske lyder det besværligt at skulle køre hen til fiskehandler bare for at få lidt fisk at spise hver uge. Men faktisk har fiskebiler nærmest et lige så stort udvalg som en fiskebutik. Disse fiskebiler holder ofte udenfor diverse supermarkeder på en fast ugedag. På den måde kan man nemt få adgang til lækker og varieret fisk, samtidig med at man handler de almindelige dagligvarer. Se hvornår fiskebilen er ved din yndlings butik.

Fisk er dyr spise

Mange synes måske at det at skulle spise fisk flere gange om ugen vil sprænge deres madbudget. Men der er måder hvorpå man kan få fisk på en lidt billigere måde. Eksempelvis er både frossen fisk eller fisk på dåse lige så nærende som frisk fisk. Men nogle gange er det lidt billigere at købe fisk der er frossen eller på dåse. 

Så tænk gerne ting som tun på dåse eller torskerogn ind i madplanen og de 350 gram fisk. Det kan gøre projektet lidt mere overskueligt for pengepungen. 

En anden måde hvorpå man kan få fisk lidt billigere er ved at være på udkig efter tilbud og så købe lidt ekstra fisk til fryseren når det er sat ned. Det er også nogle gange billigere at købe en større mængde fisk på én gang, frem for flere mindre portioner. Altså kan en hel lakseside være billigere pr kilo end små laksestykker. 

Mest Læste

Annonce