- Man havde nok ventet, at flere af de 300 ville blive i politiet og tage en anden stilling, men dem, der ikke passede ind i en stilling, gik på rådighedsløn. Det var omkring 70-80 ledere, siger Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

Staten betaler fratrådte politiledere tre års løn

Mellem 70 og 80 tidligere ledere har forladt politiet efter reform - de har fået hver tre års løn med sig.

Mens justitsminister Mette Frederiksen (S) taler om større bevillinger til Politiets Efterretningstjeneste (PET) i kølvandet på terroren i Paris, bruger staten millioner af kroner på frem til april 2019 at betale fuld løn til 70-80 politiledere, der forlod politiet i sommer.


Der var for mange ledere i politiet, og det blev der ryddet ud i med en reform i sommer.

- I forbindelse med ledelsesreformen i politiet, er der blevet 300 færre ledere i politiet. Reformen blev vedtaget, fordi der var alt for mange ledere og ledelseslag i politiet, og det lag, der hedder vicepolitikommissær blev fjernet.

- Man havde nok ventet, at flere af de 300 ville blive i politiet og tage en anden stilling, men dem, der ikke passede ind i en stilling, gik på rådighedsløn. Det var omkring 70-80 ledere, siger Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

Spørgsmål: Det er jo rigtig mange millioner til politiledere, der har forladt politiet. Virker det ikke komisk, i en situation, hvor politistyrken er skåret ned med 550 mand over tre år?

- Det er jo den mulighed, man har som tjenestemand. Man har kunnet vælge at blive i politiet under andre vilkår. 

- Kunne der ikke findes en passende stilling, har de mulighed for at gå på rådighedsløn i tre år. De kan blive kaldt tilbage til politiet, men det sker typisk ikke. Men det er mange penge. Det er reelt fuld løn i tre år uden tillæg, svarer Claus Oxfeldt.

1. januar 2011 var der 11.100 mand i den danske politistyrke. I dag er der cirka 10.550.

Særskilt mærker PET også besparelserne. I år er budgettet på 555 millioner kroner, et fald på fire millioner kroner fra sidste år. 

Næste år falder bevillingerne yderligere med 11 millioner til 544 millioner og i 2017 skæres endnu en luns af til 233 millioner kroner.

Siden 2001 har der været 2,3 milliarder kroner mere til rådighed til beredskabet mod terror. Størstedelen af beløbet er gået til PET, der har mellem omkring 800 ansatte.

/ritzau/

Emneord: Effektivisering, Politi, Politiledelse, Opsigelse med løn, Politireform, Tre års opsigelse, Tre års løn
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 19.01.15 Agnethe
    Betaling af fratrådte politi ledere

    Så går jeg ud fra, at alle andre der bliver fyret i det offentlige får samme behandling.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også