Foto: Shutterstock

Stikker af under corona: Danskerne kan ikke få nok

Siden pandemien for alvor satte ind, er det kun gået en vej med salget, fortælles det nu.

Kagesalget er strøget i vejret under corona melder den landsdækkende kæde KonditorBager. Mere hjemmetid har vækket lysten til både snitter, cremelinser og skærekage.

Corona har mangedoblet den tid, som danskerne bruger indenfor hjemmets fire vægge, og det har skabt travlhed hos landets bagere.

"Kagesalget går stærkt for tiden. Folk har mere hjemmetid end før corona og har vænnet sig til at hygge sig med en kage eller noget andet lækkert bagværk. Der var lidt usikkerhed at spore i foråret, da corona var nyt, men nu er folk trygge ved at komme i butikkerne, og det kan i høj grad mærkes på salget, siger Morten Lapholm, der er direktør i den landsdækkende konditor- og bagerkæde KonditorBager, i en pressemeddelelse.

De samme toner lyder fra brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark.

"Når vi taler med vores medlemmer over en bred kam, så er der sket en stor stigning i danskernes køb af kager. Både de kager, der kan nydes, mens man går en kaffetur i sikker corona-afstand med en ven eller veninde og de kager, der kan tages med hjem og deles i familien. I en træls tid som nu, så tyr danskerne til kage, og det kan vi mærke," siger John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

”Det bliver bare ved”

Hos Konditorbager i Højbjerg ved Aarhus har bagermester Ronnie Nielsen travlt med kagebagningen. Under corona er salget af skærekager som for eksempel nøddekager og drømmekager steget med næsten 50 procent, så butikken i dag sælger omkring 370 styk om ugen. Og for de mindre kager som hindbærsnitter og cremelinser er væksten endnu højere, anslår Ronnie Nielsen.

"Det er vildt for tiden. Først fortsatte det ind i december, hvor mange normalt bager selv, og nu går salget videre i samme høje tempo i januar. Jeg troede, det ville være stilnet af for længst, men det bliver bare ved," siger han.

Under den første coronabølge i foråret havde Ronnie Nielsen også ekstra travlt.

"Mange forældre gik hjemme sammen med børnene, der var hjemsendte fra skole. Så vi fandt på at lave familiebagekits til dem. Det blev et stort hit. Vi lavede både poser med indhold til trøfler, hindbærsnitter, scones og chokoladekage, og vi solgte rub og stub," fortæller den østjyske bagermester fra KonditorBager i Højbjerg.

Ifølge Danmarks Statistik har danskernes køb af kager og andet bagværk været for nedadgående over en 10-årige periode. Men i 2017 vendte det, og de nyeste tal fra 2018 viser det højeste niveau siden 2008, oplyses det i pressemeddelelsen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.