59-årige Frank Jensen har været overborgmester i København siden 2010. Fra 1994 til 2001 var han først forskningsminister og senere justitsminister i Poul Nyrup Rasmussens regering. Foto: Københavns Kommune

Stor kommune opfordrer ansatte til at arbejde hjemme

Landets største kommune med 45.000 ansatte har som følge af de skærpede corona-restriktioner valgt ikke at beordre de ansatte til hjemmearbejde. I stedet opfordrer kommunen til at blive væk fra arbejdspladsen.

I går - mandag den 7. september - skærpede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og de øvrige sundhedsmyndigheder corona-restriktionerne i 18 kommuner landet over. En af de berørte kommuner er landets største af sin slags, Københavns Kommune, med godt 45.000 ansatte.

Byens overborgmester, Frank Jensen (S) opfrodrer alle, der har mulighed for at passe deres arbejde indenfor hjemmets fire vægge til ikke møde op på deres normale arbejdsplads i kommunen i de næste 14 dage. Det fortæller han til DR.

- Vi vil opfordrer alle chefer på kommunens arbejdspladser til i videst muligt omfang til at sende de administrativt ansatte hjem, som ikke er nødvendige at have på arbejdspladsen.

- Vi er ikke i nødberedskab, men vi tager situationen dybt alvorligt, og det gør, at vi videst muligt omfang skal sende de administrative medarbejdere hjem, lyder det fra Københavns overborgmester Frank Jensen.

I den fynske hovedstad, Odense, der nøjedes kommunen ikke blot med at opfordre til hjemmearbejde. Her valgte kommunen prompte at 2.000 medarbejdere skal arbejde hjemme de næste 14 dage.

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen påbegynder ny vaccinationsindsats

  Tilslutningen til COVID-19 vacciner er generelt høj i Danmark, men der er samtidig lokale forskelle på, hvor mange der bliver vaccineret. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen ind med et nyt pilotprojekt med information, hjælp og etablering af nært tilbud i områder med lav vaccinationstilslutning i samarbejde med udvalgte kommuner og regioner.

 • 14.06.21 Sundhed
  Nyt fra sundhedsstyrelsen: Her bør borgere stadig bruge mundbind

  Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldes: Mug i madvare

  Rømer Vegan tilbagekalder et parti veganske nuggets og et parti veganske fiskefinde, da der er risiko for mug i produkterne.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldelse af produkt fra Libero

  Libero tilbagekalder ammeindlæg af mærket Libero Nursing Pads af sikkerheds- og kvalitetsmæssige årsager. Tilbagekaldelsen gælder alle produkter fra forbrugere, lagre og butikker - med øjeblikkelig virkning. 

 • 11.06.21 Sundhed
  Nu lempes restriktioner i den kollektive trafik

  Som led i den seneste aftale om genåbning er det besluttet, at kravet om mundbind fjernes for siddende passagerer og personale i den kollektive trafik. Der skal dog stadig bruges mundbind ved ud- og indstigning og for stående passagerer.