Foto: Falck

Stort smitteudbrud: Nu lukker bydel ned

Smittetrykket er for højt.

Jerne Sogn i Esbjerg lukker ned for anden gang på halvanden måned på grund af alt for højt smittetryk.

Det skriver TV 2.

Nedlukningen rammer 10.101 indbyggere, og incidenstallet i sognet er på den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut helt oppe på 545 med 55 nye smittede de seneste syv dage. 

Kommunalbestyrelsen er forpligtet til at lukke et sogn, når både incidens, antallet af smittetilfælde de sidste syv dage, og positivprocenten overstiger et fastsat niveau, oplyser Sundhedsministeriet. 

Grænserne for nedlukning blev justeret den 30. april, og det betyder, at:

 • Incidensgrænsen hæves fra 400 til 500 smittede med COVID-19 pr. 100.000 borgere pr. uge.
 • Positivprocenten hæves fra 2 til 2,5 procent eller mere.
 • Antallet af smittetilfælde fastholdes på 20 registrerede smittetilfælde i alt de sidste syv dage.

I Jerne Sogn er positivprocenten nu 2,6 procent,” skriver TV 2.

Ikke det eneste sted

Jerne Sogn i Esbjerg er ikke det eneste sted, der må lukke ned.

Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt Billund Kommune at lukke Lynghedeskolen afdeling Søndre i Grindsted fra 3.-9. maj.

Det oplyser Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Smitten af COVID-19 er fortsat stigende i Grindsted. Smitten er blandt andet kommet ind på Lynghedeskolen afdeling Søndre i Grindsted, hvor 37 elever og lærere fordelt over flere klassetrin i løbet af den seneste uge er blevet testet positiv..

På den baggrund har Styrelsen for Patientsikkerhed påbudt Billund Kommune midlertidigt at nedlukke Lynghedeskolen afdeling Søndre fra og med mandag den 3. maj til og med søndag den 9. maj.

Generelt stigende smittetal

Smittetallet i Billund Kommune har generelt været stigende i løbet af den sidste uge, og søndag klokken 14 ligger Billund Kommune med landets højeste smittetal i forhold til antallet af indbyggere.

”Vi står desværre og balancerer på kanten af, at enten Grindsted Sogn eller hele Billund Kommune kan blive ramt af en automatisk nedlukning, fordi vi kommer over sundhedsmyndighedernes grænse for smittetal. Derfor skal der lyde den klare opfordring, at vores borgere lader sig teste – i særlig grad i Grindsted - og at man i øvrigt ser så få som muligt i sin sociale omgangskreds, indtil vi igen har fået kontrol over smitten,” udtaler Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne