De studerende skal være bedre til at passe på, lyder budskabet fra sundhedsmyndighederne. Arkivfoto: Shutterstock

Styrelse: Mange unge bliver smittet med corona

Styrelsen for Patientsikkerhed fortæller, at unge mellem 20-29 år er hyppigt respræsenteret i de nyeste smittetal.

Unge mellem 20 og 29 år er en af de grupper, der lige nu bliver smittet mest med covid-19. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.
 
Indenfor den seneste uge udgør de unge 27 procent af de nye smittetilfælde. Det er på trods af, at aldersgruppen af 20-29-årige kun udgør 12 procent af befolkningen.
 
Det er især omkring landets to største byer - Region Hovedstaden og i Region Midtjylland- at de unge bliver smittede. Det gælder også for dem i aldersgruppen 10-19 år.
 
Styrelsens direktør, Agnete Lykke Petri, forsikrer, at Styrelsen for Patientsikkerhed er i kontakt med de relevante kommuner med henblik på ,at der bliver taget hånd om de stigende smittetal blandt de unge.
 
Serum Instituttet: De unge er mere sociale
Afdelingschef og overlæge ved Statens Serum Institut (SSI), Tyra Grove Krause, mener, at årsagen til overrepræsentationen skyldes de unge sociale adfærd.
 
- Selvom epidemien er under kontrol, er vi opmærksomme på, at vi ser en forholdsvis stor andel af smittetilfælde blandt de unge. Der kan være flere årsager til det. Blandt andet at unge har flere kontakter i det daglige end andre aldersgrupper, siger hun i pressemeddelelsen.
 
Tyra grove Krause tilføjer, at man på uddannelsesstederne rundt om i landet skal have et større fokus på rengøring, at holde korrekt afstand og give de studerende let adgang til god håndhygiejne.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Sundhed
  Statens Serum Institut advarer danskerne

  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut og opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det.

 • 17.06.21 Sundhed
  Stort fald i indlagte med COVID-19

  Siden starten af juni er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på landets sygehuse faldet markant.

 • 17.06.21 Sundhed
  Indkalder til pressemøde

  Sundhedsstyrelsen indkalder til pressemøde i dag klokken 12.

 • 16.06.21 Sundhed
  Nu genåbner populær gade

  Epidemikommissionen har indstillet, at nedlukningen af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan ophæves efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til fra d. 17. juni. Denne indstilling har regeringen valgt at følge, hvilket betyder at serveringsstederne fra torsdag igen kan åbne dørene for gæster. Ophævelsen sker på baggrund af faldende smittetal.

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.