14 direktører i landets regioner tjener mere end statsministeren

Ledelse

11/11/15 10:23

Nick Allentoft

Det kan bedre betale sig at sidde i spidsen for en region end at styre landet.

Ifølge opgørelser over direktørlønninger i landets fem regioner, som metroxpress har fået aktindsigt i, tjener 14 topdirektører således mere end Lars Løkkes statsministerløn, der ifølge hans eget ministerium ligger på 122.000 kroner om måneden – før skat og uden pension.

Til sammenligning får Region Hovedstadens øverste direktør, der er den højest betalte i regionsregi, 40.000 mere om måneden.

Det kommer i den grad bag på formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF):

»Det lyder vildt, at de får mere end vores statsminister. Der er altså forskel på, om man styrer en region eller vores land,« siger Liselott Blixt, der samtidig hæfter sig ved, at man i eksempelvis Region Hovedstaden vil spare et trecifret millionbeløb på sygehusene.

»Det kunne være, man skulle effektivisere noget mere på direktørgangene i stedet for. Man får i hvert fald fornemmelsen af, at de her lønninger er noget, man godt kan kigge nærmere på,« siger hun. Pelle Dragsted, finansordfører hos Enhedslisten, er enig.

»Det er en fuldstændig vanvittig udvikling, vi ser i offentligt chefers lønninger. Mens de øvrige offentlige ansatte har spændt livremmen ind, har man på cheflaget virkelig bare taget for sig af retterne,« siger han.

Anders Kuhnäu, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, der forhandler direktørlønningerne, mener, at lønniveauet skal ses i lyset af regionernes størrelse:

»I den region, jeg selv er medlem af (Region Midtjylland, red.), har vi 25.000 ansatte. Det svarer til en virksomhed på størrelse med TDC, hvis vi kigger på omsætning. Og set i forhold til private virksomheder, er regionerne ikke lønførende,« siger han. 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce