To år efter påtaler om arbejdsmiljø: 1 ud 3 har stadig problemer

Ledelse

05/09/2016 08:22

Nick Allentoft

På de mest belastede afdelinger som eksempelvis skadestuer, medicinske modtagelser og psykiatriske afdelinger er det over halvdelen af sygeplejerskerne, der føler sig stressede.

For lidt tid til at give medicin, lægge kateter og pleje patienter. Det er virkeligheden for rigtig mange sygeplejersker på landets hospitaler.

Det skriver Avisen.dk.

For to år siden undersøgte Arbejdstilsynet det psykiske arbejdsmiljø på danske hospitaler, hvor de i alt besøgte 74 arbejdspladser. På 42 af hospitalsafdelingerne blev der uddelt påbud på grund af for høj arbejdsmængde og tidspres.

På hver tredje af de 42 arbejdspladser har sygeplejerskerne stadig alvorlige problemer med arbejdsmængde og tidspres. Det viser en ny rundringning til afdelingerne foretaget af fagbladet Sygeplejersken denne sommer.

Tallene er alarmerende, mener formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

- Det er chokerende, at selvom Arbejdstilsynet giver påbud, er styringen efter økonomi stadigvæk altafgørende. Og løsningen på de mange konkrete problemer, som mange sygeplejersker giver udtryk for, bliver ikke fundet, siger hun til Avisen.dk.

Avisen.dk har tidligere beskrevet, hvordan Arbejdstilsynets undersøgelse for to år siden afslørede, at det haltede gevaldigt med det psykiske arbejdsmiljø på flere hopitaler.

Og det billede gik desværre igen i en arbejdsmiljøundersøgelse foretaget af Dansk Sygeplejeråd sidste år. Den viste, at hver tredje sygeplejerske føler sig stresset på jobbet.

På de mest belastede afdelinger som eksempelvis skadestuer, medicinske modtagelser og psykiatriske afdelinger er det over halvdelen af sygeplejerskerne, der føler sig stressede.

De tal taler deres tydelige sprog, påpeger Grete Christensen.

- Når vi kan høre, at en tredjedel af vores medlemmer er stressede, er det udtryk for, at de bliver presset. De har givet udtryk for mange fysiske symptomer som ondt i maven, og det går ud over deres helbred, advarer sygeplejerskernes formand.

Alle 42 afdelinger, der har fået påbud om for høj arbejdsmængde og tidspres, har sat ind med handlingsplaner.

Avisen.dk kunne søndag fortælle, at flere sygehuse tvinges til million-nedskæringer, da 
tre af landets regioner planlægger store besparelser på næste års budgetter.

Mest Læste

Annonce