Foto: Sarah Bender

Anders Bondo går af som topforhandler

Ledelse

04/05/2018 12:52

Freja Eriksen

Anders Bondo Chrisensen har netop annonceret sin afgang som formand for Forhandlingsfællesskabet.

De kommunalt ansatte skal have ny topforhandler ved de næste overenskomstforhandlinger i 2021. Lærerformand Anders Bondo Christensen har på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Forhandlingsfællesskabet fredag formiddag annonceret, at han forlader posten til december.

- Det er i al beskedenhed et hårdt job, som jeg nu har bestredet i snart 11 år. Jeg har siddet med ved samtlige forhandlingsborde, hvor jeg har skullet prøve at finde også de interne kompromiser. Jeg har elsket det, men efter 11 år synes jeg, at jeg har udstået min værnepligt. Det trækker virkelig søm ud siger Anders Bondo Christensen til Avisen.dk.

Ved de netop afsluttede overenskomstforhandlinger for de 750.000 offentligt ansatte var han involveret i både de statslige, kommunale og regionale forhandlinger. Oveni skulle den 59-årige Bondo forhandle en af de største knaster, nemlig spørgsmålet om lærernes arbejdstid.

OK'18 tema på DenOffentlige

Vi samler alle historier om overenskomstforhandlingerne på en fælles temaside. Følg forhandlingerne her.

Historier om tidligere overenskomster finder du her.

Skal I være med? Kontakt os.

Trods månedlange forhandlinger lykkedes det ikke at få en arbejdstidsaftale på plads med de kommunale arbejdsgivere. I stedet enedes parterne om at nedsætte en kommission, som de kommende år skal granske mulighederne for en ny arbejdstidsaftale. Fredag morgen blev formanden for kommissionen, Per B. Christensen, præsenteret.

Det forestående kommissionsarbejde har også medvirket til Bondos beslutning om at forlade sin post som de kommunalt ansattes topforhandler: 

- Det ligger selvfølgelig også i det her, at vi skal have landet noget for lærerne nu. Jeg skal bruge kræfter i denne periode på at lande et ordentlig resultat for lærerne. Det får jeg bedre mulighed for nu, hvis jeg siger, at ved de kommende overenskomstforhandlinger har jeg ikke formandsposten, men sidder nede på rækkerne, siger Anders Bondo Christensen.

Anders Bondo Christensen har ved forhandlingerne skulle varetage både fællesskabets og lærernes interesser:

- Det har også været en udfordring, og det var også derfor, at jeg tidligt i forløbet sagde til de andre organisationer: Er I sikre på, at I synes, at det er en god ide, at det er mig, der skal sidde der? De sagde fuldstædigt entydigt ja, og jeg fortsatte, og nu er vi kommet i mål. Jeg er ikke bange for arbejde, men jeg har også brug for at få arbejdspresset lidt ned. Specielt, fordi jeg ved, at jeg i denne periode får en kæmpe udfordring med at få et godt resultat ud af kommissionsarbejdet, erklærer lærerformand Bondo. 

Læs historien på Avisen.dk

 

Mest Læste

Annonce