Ansvar for IT-skandale skal opklares

Ledelse

20/10/2015 16:26

Nick Allentoft

Topchef Jens Andersen og toppolitikere i både Venstre og hos Socialdemokraterne kommer vil få spørgsmål, hvis Freddy Blak får ønske om ansvarsplacering igennem i Region Sjællands IT-skandale. Det fortæller DR Sjælland,

Det skal opklares hvem der har ansvaret for, at Region Sjælland igennem 8 år kunne købe IT-udstyr for 1 milliard kroner uden at nogen i toppen af regionen opdagede, at langt det meste blev købt uden at firmaet ATEA blev udsat for konkurrence, oplyser DR Sjælland.

Det er netop medarbejdere i ATEA, der er sigtet for at have bestukket medarbejdere i Region Sjællands IT-afdeling. Den sag efterforskes af bagmandspolitiet.

Læs mere om IT-skandalen

I de otte år havde socialdemokraterne først magten og Steen Bach Nielsen sad som regionsformand mens venstremanden Jens Stenbæk tog over for to år siden. Så begge partier er fedtet ind i skandalen. Alligevel har socialdemokraternes gruppeformand Anne Marie Knigge indkaldt til et gruppemøde på torsdag for at få opbakning til,. at der skal kastes fuldt lys over skandalen:

- Det her handler ikke om det er de røde eller blå, der havde magten. Det handler om, at vi vil have at regionsrådet skal have det fulde indblik i sagen, og vi skal have fundet ud af hvem der har ansvaret. Vi retter søgelyset mod både politikere og embedsmænd, siger Anne Marie Knigge til DR Sjælland.

I alle årene har Jens Andersen været øverste direktør i Region Sjælland .

På torsdag ventes det, at den socialdemokratiske gruppe bakker op om et forslag fra Freddy Blak om at få fuldt projektørlys på hvem der har ansvaret for IT-skandalen.
Samtidig er regionsrådets forretningsudvalg på vej med en beslutning om at bruge adskillige millioner på at få et revisionsfirma til at undersøge hvad der er foregået.

Mest Læste

Annonce