Beskæftigelsesminister skal i samråd i psykiater-sag

Ledelse

20/8/15 8:19

Nick Allentoft

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) bliver nu trukket i et lukket samråd i sagen om den omstridte psykiater Piet Casier.

Det har Folketingets beskæftigelsesudvalg besluttet.

Det skriver DR Syd i dag.

Formanden for Folketingets beskæftigelsesudvalg Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti, siger, at det er vigtigt, at samrådet bliver lukket.

- Vi er blevet enige om, at vi indkalder ministeren i et lukket samråd, da vi dér kan få nogle oplysninger frem i sagen, som vi ellers ikke ville have kunnet få. Der kan være noget af det, som er fortroligt, og derfor skal det være et lukket samråd, så vi kan tale mere frit, siger Bent Bøgsted til DR Syd.

I alt har 32 kommuner brugt psykiateren, og Esbjerg er den kommune i landet, som hyppigst har brugt den kontroversielle, dømte speciallæge i psykiatri Piet Casier til at udfærdige psykiatriske speciallægeerklæringer.

Psykiateren har flere gange fået alvorlig kritik af myndighederne, og for nylig blev han dømt for at have fejldiagnosticeret en kvinde i Norddjurs Kommune.

En række kommuner - heriblandt Esbjerg Kommune - er ved egen drift i gang med at kulegrave sager, hvor Piet Casier har leveret speciallægeerklæringer af borgere.

Bent Bøgsted siger, at der er flere punkter, han gerne vil have svar på i samrådet.

- Vi vil gerne have afdækket de problemer, der har været ved at bruge psykiateren, og så vil vi også gerne vide, hvorfor der egentlig er så mange kommuner, der har brugt psykiateren. Vi vil også gerne vide, hvornår kommunerne blev klar over, at der var nogle problemer med den pågældende psykiater siger Bøgsted og fortsætter:

- Nogle kommuner kigger jo på borgernes sager igen, men det er ikke alle, der gør. Så vi skal have svar på, hvordan alle borgere får den rette sagsbehandling, siger Bent Bøgsted.

Annonce