Bestikkelses-analyse har kostet en million kroner

Ledelse

25/11/2015 11:28

Nick Allentoft

Den såkaldte Rambøll-analyse, der blandt andet kortlægger Region Sjællands indkøb af IT og computerudstyr hos ikke mindst Atea, har kostet 1.025.250 kroner, og Rambøll har brugt 650 timer på arbejdet, skriver Dagbladet Køge.

Det svirrer ikke kun med sigtelser om bestikkelse og snyd med borgernes penge i bestikkelsessagen, der trækker tråde til Rigspolitiet, Region Sjælland og medarbejdere fra to it-firmaer.
I øjeblikket må Region Sjælland også bruge offentlige midler på at få lavet analyser, der kan give et bud på, hvad der egentlig er foregået internt i regionen. Nye oplysninger, som Region Sjælland har givet DAGBLADET Køge adgang til, fortæller, at den såkaldte Rambøll-analyse, der blandt andet kortlægger Region Sjællands indkøb af IT og computerudstyr hos ikke mindst Atea, har kostet 1.025.250 kroner, og at Rambøll har brugt 650 timer på arbejdet.

Ifølge regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) er det »ærgerlige penge«, som han helst havde brugt på noget andet. 

- Men i den situation, vi er i, hvor vi måske står med en af de største sager om mulig bestikkelse i dansk historie, er vi nødt til at bruge de penge for at komme til bunds i sagen, siger Jens Stenbæk. 

Han er dog ifølge eget udsagn »ikke rystet« over beløbets størrelse, og minder samtidig om proportionerne i sagen. 

- Vi er regionens største virksomhed med 17.000 ansatte. Vi har en årlig omsætning på 17,5 milliarder kroner, hvoraf en del millioner går til IT- og computerudstyr. Vi har en forpligtelse til at bruge skatteborgernes penge på den bedste måde, og at få mest muligt for dem, siger han til DAGBLADET Køge. 

Mest Læste

Annonce