Blitzet i egne fælder: Politiet får fartbøder for 200.000 kroner

Ledelse

03/02/2016 09:07

Nick Allentoft

Danske betjente har af egen lomme betalt bøder for 210.500 kroner for fartforseelser begået i tjenesten fra 2013 til 2015.

Selv om politiet skal sørge for at håndhæve lov og orden på vejene, ser nogle betjente stort på færdselsloven, mens de sidder bag rattet i uniform. Men ligesom med alle andre fartsyndere skal der afregnes ved kasse ét, når højrefoden bliver for tung. 

Således har danske betjente af egen lomme betalt bøder for 210.500 kroner for fartforseelser begået i tjenesten fra 2013 til 2015.

Det skriver metroxpress.

Eksempelvis havde en betjent fra Sydøstjyllands Politi en dyr dag på jobbet, da han blev blitzet med 85 kilometer i timen i en byzone. Det kostede ham 4.000 kroner i bøde samt en betinget frakendelse af kørekortet.

Formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt erkender, at fartdjævle i uniform må stå til regnskab for deres lovovertrædelse.

»Hvis man har kørt for stærkt i arbejdstiden og ikke kan godtgøre, at man har kørt udrykningskørsel, må man af egen lomme betale det, det koster,« siger han til metroxpress, men forklarer samtidig, hvorfor ikke alle bøder skyldes uforsvarlig, høj fart. 

»Fra tid til anden foretager vi hastighedsoverskridelser, når vi skal op på siden af en bil, der er under mistanke.«

Det sker også, at betjente bliver blitzet under udrykning, og det er den forklaring, de bruger, når de forsøger at bevise deres uskyld over for Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der efterforsker sagerne, hvis betjenten ikke accepterer bøden. »Betjenten kan have optaget selve udrykningskørslen på video, men det kan også være, at hans politiforretning (opgave, red.) fremgår af en rapport, der understøtter hans forklaring. Han kan have ringet til vagtcentralen og bedt om at få slået en bil op, og det understøtter i så fald baggrunden for udrykningskørslen,« siger kontorchef Charlotte Storgaard til metroxpress.

Hos Enhedslisten både griner og græder man over, at landets betjente har inkasseret fartbøder for 210.500 kroner.

»Det er pisseflovt, at korpset kommer til at lægge navn til sådan noget. Og det er ekstremt beklageligt, når vi lige nu har en kamp om fotovogne, og om hvorvidt vi skal have et øget kontroltryk på vejene,« siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, til metroxpress.

Han er ærgerlig over, at politiets kørsel nu kan bruges som et argument af højrefløjen til at undergrave venstrefløjens argumenter om vigtigheden af mere fartkontrol:

»Nu kan de sige: ‘Når ikke engang politiet kan udslippe sig, hvem kan så’,« lyder det fra Hyllested.

Og rigtig nok. Rasmus Jarlov fra Det Konservative Folkeparti stemmer i:

»Selvfølgelig er det pinligt for politiet, for de skal selvfølgelig overholde loven ligesom alle andre. Men det viser også, at selv de mest lovlydige mennesker nu risikerer at blive fanget i de her fotovogne, som der er alt for mange af. Det er jo lidt absurd, at politiet, som må antages at køre pænest af alle, bliver ramt så ofte,« siger han til metroxpress.

Mest Læste

Annonce