Harald Børsting forlader formandsposten i LO ved årets kongres.
Harald Børsting forlader formandsposten i LO ved årets kongres.

Brændende platform under ny LO-ledelse

Ledelse

27/10/15 9:34

Nick Allentoft

Tirsdag bliver fem personer på en kongres i Aalborg valgt til at stå i spidsen LO-fagbevægelsen. Det sker på et tidspunkt, hvor bevægelsen med egne ord står på en brændende platform.

Bliver storfavoritten Lizette Risgaard ny formand, skal hun sammen med sit nye hold i arbejdstøjet med det samme. Den nye ledelse skal ifølge Ugebrevet A4 først og fremmest levere en trepartsaftale og muligvis et ægteskab med hovedorganisationen FTF.

Bunker af svære arbejdsopgaver og udfordringer venter forude for den nye ledelse. LO skriver det selv sort på hvidt i en kongresrapport, der ligger fremme på kongressen i Aalborg. Her står der:

“Fagbevægelsen står på en brændende platform. Fagbevægelsen er udfordret, men fagbevægelsen har stadigvæk betydelige muligheder for at fortsat at være en central varetager af lønmodtagernes interesser.”

Læs også: Arbejdsgiverne: Få styr på egne tropper

Den brændende platform kan nuværende LO-sekretær Ejner K. Holst tale med om. Han stiller op til genvalg og er klar over, at en ny ledelse blandt andet står over for udfordringen med et faldende medlemstal ude i forbundene.

- Vi har jo altid stået på en brændende platform. Fagbevægelsen har aldrig fået noget forærende, men har skullet slås for tingene. Og det vil vi fortsætte med at gøre, siger Ejner K. Holst til Ugebrevet A4.

Der er nok af opgaver på den brændende platform. Det viser A4’s rundspørge til topbosser fra LO-fagforbund. De peger enslydende på blandt andre disse tre opgaver for den nye ledelse:

Den skal lande en trepartsaftale, hvor lønmodtagerne får konkrete gevinster. En aftale vil vise, at LO er parat til at tage samfundsansvar og bliver regnet for noget ved musikken.

Den skal bidrage til at vende medlemsudviklingen, så ufaglærte og faglærte, unge og ældre melder sig ind og ikke ud af LO-forbund som 3F, HK og Fødevareforbundet NNF.

Og den skal få sat fut i fusionen mellem FTF og LO, så sammenlægningen bliver til virkelighed og ikke bare ord.

FOA-formand Dennis Kristensen tøver ikke med at udpege gennemførelsen af ægteskabet mellem hovedorganisationen FTF og LO som den nye ledelses allerfornemste opgave.

- Hovedopgaven for LO’s nye ledelse bliver at udarbejde grundlaget for fusionen på plads og så få den gennemført, siger han til Ugebrevet A4 og er helt på linje med forbundsformændene fra Teknisk Landsforbund, HK, Fødevareforbundet NNF og Socialpædagogernes Landsforbund. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.