Central Holst-støtte trækker sig: - Jeg kan ikke støtte op om det

Politik

11/02/2016 22:17

Nick Allentoft

- Det er ikke ligegyldigt, hvad du bliver meldt til politiet for. Der er altså forskel på, om man er kommet til at klippe hækken ind til naboen for lavt og så en sag, hvor man er blevet meldt til politiet af regionsrådet for misbrug af offentlige midler, siger tidligere Holst-støtte til Fyens Stiftstidende.

Thomas Bjerrum Rosenstand har været en af Carl Holsts (V) største støtter. Nu har han valgt at trække sig som formand for Holsts opstillingskreds. I stedet er Holsts chauffør under valgkampen indsat som formand. Det skriver fyens.dk.

- Jeg kan ikke støtte op om det. Det er vigtigt, hvem man er som folkevalgt. Det er én selv, der må stå for vederhæftigheden. Der skal man altså ikke vente på en politiundersøgelse eller en domstol afgør sagen. Det er kun én selv som person, der kan det, siger Thomas Rosenstand til fyens.dk.

I rollen som formand for Holsts valgkreds i Esbjerg udtrykte han ad flere omgange fuld tillid den daværende forsvarsminister i ugerne efter, at Fyens Stiftstidende, JydskeVestkysten og Vejle Amts Folkeblad bragte de første artikler om misbruget af offentlige midler i venstrepolitikerens valgkamp til Folketinget. Han kaldte det en klog beslutning af en dygtig politiker, da Carl Holst trak sig som forsvarsminister og erklærede sig ved samme lejlighed ”meget, meget glad” for Holsts beslutning om at blive i Folketinget.

Det var dog alt sammen før, at regionen valgte at politianmelde Carl Holst umiddelbart efter, at Statsforvaltningens havde konkluderet, at den regionale assistance til Holsts valgkamp havde været ulovlig. Siden tog Carl Holst orlov fra Folketinget.

Men for Thomas Rosenstand blev det en tand for meget, da resten af bestyrelsen udtrykte opbakning til Carl Holst og en mulig genopstilling til Folketinget på kredsbestyrelsesmødet i sidste uge.

- Det her har ikke noget med politik at gøre. Det har simpelthen noget at gøre med vederhæftighed, pålidelighed og tillid. Man skal kunne være sikker på, at dem man stemmer på rent faktisk lader sig stemme på, fordi de vil hjælpe os alle sammen, lyder det fra Thomas Rosenstand, der mener, at det er en alvorligt sag, som Carl Holst står overfor.

- Det er ikke ligegyldigt, hvad du bliver meldt til politiet for. Der er altså forskel på, om man er kommet til at klippe hækken ind til naboen for lavt og så en sag, hvor man er blevet meldt til politiet af regionsrådet for misbrug af offentlige midler.

Holst-chauffør indsat som ny formand
Mens Thomas Rosenstand valgte at trække sig som formand, valgte den tilbageværende bestyrelse at bakke op om Carl Holst, indtil politiet har færdiggjort deres efterforskning og taget stilling til, om der skal rejses en tiltale. Holst fik samtidig en ny, stor støtte på formandsposten, da hans chauffør under valgkampen, Jan Schou Jørgensen, blev indsat som konstitueret formand. Han er stadig overbevist om, at politiet ikke vil kunne sætte en finger på Carl Holst. 
- Jeg er den, der har været mest sammen med Carl under valgkampen, hvor han hele tiden har understreget, at vi endelig ikke måtte få betalt noget, der ikke skulle betales. Han har hele tiden sagt, at det skulle foregå på en ordentligt måde, siger Jan Schou Jørgensen, der mener, at Carl Holst har været udsat for en hetz i medierne. 
- Det er jo blevet til sådan en folkedomstol, men i det her land er man altså uskyldig, til det modsatte er bevist. Så vi bakker Carl 110 procent op, siger han. Han mener derfor heller ikke, at der vil være noget i vejen for, at Carl Holst snart kan afbryde sin orlov og vende tilbage til Folketinget. 
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carl Holst, men ifølge Ugeavisen Bramming udtrykte han sig selv fortrøstningsfuld i forhold til en fremtid i politik og en snarlig tilbagevenden til Folketinget i forbindelse med kredsbestyrelsesmødet i sidste uge: 
- Jeg har stadig mod på politik. Jeg havde håbet på en afklaring om den verserende politisag, men det lader til at trække ud. Min orlovsperiode har jeg endnu ikke besluttet mig for, hvornår skal slutte. Forhåbentlig inden alt for længe, og så tager vi den derfra, sagde Carl Holst ifølge den lokale avis.

Mest Læste

Annonce