Er der oplysninger, som man ikke ønsker skal komme frem i offentligheden, skal man tilrettelægge sit arbejde, så de ikke kommer frem.
Sådan lyder budskabet fra departementschef i Økonomi- og Indenrigsministeriet Sophus Garfiel til medarbejderne, skriver Politiken mandag.
Læs også: Interview med Garfiel her
Det fremgår af en skjult lydoptagelse fra et morgenmøde i ministeriet 16. april, som Politiken er kommet i besiddelse af.
Ledelsesavisen NY
- Nr. 14: Om værdibaseret ledelse og tiden efter NPM
- Nr. 13: Om lederuddannelser og sammenhæng
- Nr. 12: Om afbureaukratisering og sammenhæng
- Nr. 11: Ledelseskommissionens anbefalinger
- Nr. 10: Om styrings-paradokser, faglig ledelse og fejlslagne strategier
- Nr. 9: Fra konference med 200 ledere og forskere
- Nr. 8: Om tillid, kærlighed og nye paradigmer
- Nr. 7: Om Sammenhængsreform og Ledelseskommission
- Nr. 6: Om partiernes ønsker til ny styring
- Nr. 5: Fra 2016
- Nr. 4: Om strategier og styring
- Nr. 3: Om Sverige, kloge ledere og eksperimenter
Vores online-udgave af Ledelsesavisen finder du lige her - den opdateres løbende.
Artikel om baggrunden for DenOffentliges Ledelsesavis.
»Hvis I er meget optaget af, at der ikke skal være offentlighed i noget, jamen, så må vi tilrettelægge vores arbejde på en måde, så der ikke er offentlighed i det«, siger Sophus Garfiel på optagelsen.
Departementschefens udtalelser kan ifølge eksperter være i strid med intentionen i offentlighedsloven, fordi alt i udgangspunktet skal være offentligt, og kun bestemte oplysninger mørklægges. Embedsmænd må ikke tænke strategisk i, hvilke oplysninger de vil have frem, og hvilke de ikke vil have frem, vurderer Steen Bønsing, juraprofessor ved Aalborg Universitet.
»At indrette sagsbehandlingen sådan, at man i visse situationer kan undgå aktindsigt, er en omgåelse af aktindsigtsreglerne, og selvfølgelig må man ikke det«, siger Steen Bønsing til Politiken.