DI: Kommuner kan spotte nødlidende hjemmehjælps-firmaer

Ledelse

28/11/2015 14:49

Nick Allentoft

Danskerne er glade for at kunne vælge et privat hjemmehjælps-firma i stedet for kommunens tilbud. Derfor er det vigtigt, at få det marked til at fungere.

Det siger branchedirektør Mette Rose Skaksen fra Dansk Industri i en kommentar til gårsdagens konkurs i IMS Service i Frederikshavn. Det tredje private konkurs i år.

Hendes råd til kommunerne lyder blandt andet: Stil nu krav til virksomhederne og undersøg, om det er en sund virksomhed.

- Få også lavet nogle aftaler med hinanden om at have en løbende kontakt og dialog. Følg med i, hvordan det går virksomheden. Hav en tradition om at holde lidt øje - og hvis der er nogle røde lamper, der blinker, så tag kontakt til virksomheden, siger hun til DR Nordjylland.

Skulle uheldet så alligevel være ude, så er det også en god ide at have en beredskabsplan klar i skuffen, siger Mette Rose Skaksen.

- Der er en række ting, kommunerne kan gøre selv for at minimere risikoen. Dansk Industri vil gerne hjælpe med at sprede de gode eksempler og erfaringer, så vi kan få det her marked til at fungere, siger Mette Rose Skaksen.

Mest Læste

Annonce