Efter udflytning af arbejdspladser oplever borgerne mere ventetid

Ledelse

10/08/2016 08:16

Nick Allentoft

- Det er aldrig rart, at nogen bliver ramt på grund af de valg, man træffer. Vi har fra starten haft den opfattelse, at vi ikke kunne undgå produktivitetstab i en given periode. Jeg håber at perioden bliver kort, men det er en prioritering, vi har lavet, og en prioritering, vi står ved«, siger Venstres finansordfører Jacob Jensen til Politiken.

For tusindvis af borgere kan sagsbehandlingstiden hos en række myndigheder blive endnu længere i fremtiden, skriver Politiken. Trods ambitioner om at nedbringe ventetiden viser nye tal fra styrelsen Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, at det i dag tager i gennemsnit 27 måneder. Så sent som i 2014 var tallet nede på 19 måneder.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

En af forklaringerne er, at regeringen sidste år besluttede at flytte mange centrale myndigheder til provinsen som led i udflytningen af 3.900 statslige arbejdspladser, skriver Politiken. 

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Ankestyrelsen og NaturErhvervstyrelsen er blandt de centrale styrelser, som skal flyttes til forskellige steder i landet. I de tre styrelser er processen i fuld gang, og alle tre styrelser er i dag ramt af længere sagsbehandling, end de var for et år siden. De tre styrelser oplyser, at det er uvist, om den længere sagsbehandlingstid direkte skyldes udflytningen af arbejdspladser. Men regeringens flytteplan vil få konsekvenser i en periode, siger de. 

»For at imødegå risikoen for, at udflytningen giver længere sagsbehandlingstider, ansætter vi løbende nye sagsbehandlere. Vi kan dog ikke helt udelukke en stigning i sagsbehandlingstiden i en overgangsfase«, siger afdelingschef i Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings ledelsessekretariat, Anne Therese Schultz-Petersen, til Politiken.

Siden regeringen i oktober annoncerede beslutningen om at flytte de statslige arbejdspladser til provinsen, har mindst 812 embedsmænd i staten opsagt deres stilling. Det viser en rundringning, Politiken har foretaget til 42 af i alt 49 myndigheder, der er berørt af det, regeringen selv har kaldt danmarkshistoriens største udflytning af statslige arbejdspladser.

I Ankestyrelsen, som behandler klager over de afgørelser som eksempelvis Arbejdsmarkedets Erhvervssikring træffer, har 41 ansatte sagt op. Også her er sagsbehandlingstiderne forværret. Nye tal fra juni viser, at det gennemsnitligt tager 4,8 måneder, før en arbejdsskadesag er færdigbehandlet. I oktober sidste år var det tal nede på 3,6 måneder. 

NaturErhvervstyrelsen har foreløbigt sagt farvel til 79 medarbejdere, og som konsekvens af udflytningen forventer styrelsen længere sagsbehandlingstider for de landmænd, der har brug for økonomisk hjælp til at drive økologisk landbrug.

Venstres finansordfører Jacob Jensen erkender, at udflytningen af statslige arbejdspladser rammer en række borgere. 

»Det er aldrig rart, at nogen bliver ramt på grund af de valg, man træffer. Vi har fra starten haft den opfattelse, at vi ikke kunne undgå produktivitetstab i en given periode. Jeg håber at perioden bliver kort, men det er en prioritering, vi har lavet, og en prioritering, vi står ved«, siger han til Politiken.

 

Mest Læste

Annonce