Folkemødet kostede Aarhus Kommune over 456.000 kroner

Ledelse

29/9/15 6:54

Nick Allentoft

Under overskriften ‘Rethink’ satte Aarhus Kommune i juni alle sejl ind på en hovedrolle ved Folkemødet på Bornholm. 42 personer fra kommunen rejste til solskinsøen, og den endelige regning lød på 456.318 kroner, viser en aktindsigt til metroxpress.

Målet med satsningen var blandt andet at sætte fokus på udvidelsen af E45, og samtidig stod kommunen for fire events – deriblandt en ‘femretters debatmenu’, der løb op i 50.000 kroner.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og de fem rådmænd førte delegationen an, men også mere end 30 deltagere fra embedsværket tog turen. Det vækker harme hos Liberal Alliances Lars B. Mathiesen.

»Folkemødet er Roskilde Festival for politikere, og deltagelsen er ikke pengene værd. Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal have 42 mand af sted. Det ville give mening at sende borgmesteren og en kommunal direktør, men det her er ren spild,« siger byrådsmedlemmet, der selv takkede nej til turen.

På trods af den store udskrivning var Folkemødet ikke nogen udpræget succes. I hvert fald ikke for rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse (SFB) Thomas Medom (SF).

»Jeg synes ikke, vi har fået nok ud af det. Det kræver så mange ressourcer at trænge igennem på Folkemødet, og for min afdeling var det for meget tid at bruge for de mest travle personer,« siger han til metroxpress og tilføjer, at SFB næste år dropper Folkemødet.

Det er ikke besluttet, om kommunen gentager satsningen på Folkemødet i 2016.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard, der i øjeblikket opholder sig i New York.

 

 

 

Annonce