HK-formand til Region Sjælland: Ny revisionsaftale skal rette op på tillid og troværdighed

Politik

29/11/16 7:28

Nick Allentoft

Region Sjælland oplyste i forleden, at de har valgt, at fortsætte med samme selskab, som allerede i en årrække har stået for deres revision, til trods for den såkaldte ATEA-sag. En nyhed HK Kommunal Sjælland modtog med en vis skepsis.

HK Kommunal Sjælland har været meget opmærksomme på den stigende følelse af utryghed blandt medarbejderne, der fulgte i kølvandet på ATEA-sagen, som havde sin opstart i juni 2015.

En utryghed forsaget af mærkbare ændringer i medarbejdernes hverdag herunder: inddragelse af kompetencefriheder hos ansatte, ændring af arbejdsgange samt en oplevelse af en spirende mistillid til medarbejderne. Politiundersøgelsen i forbindelse med ATEA-sagen påviste derudover en del kritisable forhold både internt, men også hos det eksterne revisionsfirma. 

Det er derfor med et løftet øjenbryn, at HK Kommunal Sjælland og vores lokale tillidsrepræsentanter, læste om beslutningen og baggrunden for valget. Et revisionsfirma, som i forbindelse med ATEA-sagen blev kritiseret for ikke at have påpeget kritiske forhold og det mangelfulde ledelsestilsyn især i IT afdelingen.

LÆS OGSÅ: BDO vinder Sjælland trods Atea-skandalen

Håber på inddragelse

Vi stiller ikke spørgsmålstegn ved udbudsrunden/processen eller de afgivne og valgte tilbud. Men med alle de skår, der efter ATEA-sagen skal klinkes, håber vi dog i Kommunal Sjælland, at der også er indtænkt, hvordan tilliden, troværdigheden og samarbejdet imellem parterne genopbygges. Vi ser også gerne, at de lokale folk ude på arbejdspladserne bliver en del af dette tillidsskabende arbejde.

Region Sjælland lægger vægt på, at beslutningen er truffet ud fra bedste tilbud og pris, mest gennemarbejdet revisionsplan samt at revionsselskabet stiller med nyt hold og har lært af kritikken fra ATEA-sagen.

Vi tænker, i HK Kommunal Sjælland, at det først skal vise sig, om parterne har lært noget af kritikken fra ATEA-sagen. Revisionsopgaven er vundet på en forventning om ydelser og pris ud fra de opstillede krav, men bedste pris er sjældent et kvalitetsstempel i sig selv.

Man må formode, at troværdigheden og tilliden har lidt et knæk, og derfor havde det klædt Region Sjælland også at indtænke dette som et parameter i en aftale. 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce