Hospitalspersonalet i urimeligt dilemma

Velfærd

05/6/14 10:07

Freja Eriksen

Skal vi passe på patienterne eller vores eget helbred?

Regeringen og Danske Regioner har indgået en økonomiaftale for 2015. På trods af en beskeden realvækst på sundhedsområdet, forventer Region Midtjylland at stå over for alvorlige prioriteringsopgaver som følge af et stramt budget og en to procents aktivitetsstigning gennem øget produktivitet.

Læs også: Ris og ros til regionernes budgetaftale

Nathali S. Degn, formand for DL (lægesekretærerne) i Region Midtjylland afviser et yderligere arbejdspres på personalet, som hidtil har kompenseret for effektiviseringer og besparelser ved at yde en ekstra indsats. Men nu er målet fuldt:

- Nye besparelser vil sætte personalets eget helbred på spil. Hver enkelt hospitalsansat vil blive stillet i valget mellem at passe på sig selv eller passe på patienterne, et ganske urimeligt dilemma.

Læs også: Aftale om regionernes økonomi for 2015: Flere penge til nye behandlingsformer og milliarder til moderne sygehuse

Nathali S. Degn tvivler også på, at der er en gevinst at hente ved styrket brug af IT, som aftalen lægger op til. De elektroniske patientjournaler og digitale breve fungerer langt fra optimalt i dagligdagen. Den digitale brevkorrespondance har hidtil vist sig mere omstændelig end først antaget - fx har den betydet yderligere 18 klik pr brev (optalt på Dermatologisk Klinik i Aarhus):

- Jeg frygter derfor, at der lægges et endnu større pres på os som kompensation for, at effektiviseringsgevinsten ved ny IT udebliver.

DL-regionsformanden er med på at prøve nye arbejdsgange og samarbejdsformer, som økonomiaftalen foreskriver. Hun foreslår imidlertid to principper, som bør ligge til grund for disse:

- For det første skal registrering og kontrol reduceres og tilpasses patienternes behov frem for systemets. For det andet skal alle faggrupper have mulighed for at koncentrere sig om de funktioner, de er uddannet til. Det er i længden det bedste og billigste.

DL er en tværgående landsforening for lægesekretærer og andre sundhedsadministrative medarbejdere under HK Kommunal.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.