Kendt profil indtager direktørpost i Region Midtjylland

Ledelse

03/1/19 4:00

Nick Allentoft

Efter 8 år som direktør i hhv. LEGO Group og Grundfos skifter Pernille Blach Hansen spor og vender tilbage til offentlig topledelse.

Regionsrådet i Region Midtjylland har godkendt indstillingen fra et enigt bedømmelsesudvalg. Dermed er der sat navn på Region Midtjyllands regionsdirektør fra medio februar 2019.

Pernille Blach Hansen har erfaring med ledelse i både den politiske verden, den offentlige sektor og i det private erhvervsliv. De seneste to år har hun arbejdet som seniordirektør i LEGO Group med at realisere koncernens ambition om kun at anvende bæredygtige materialer. Før dette arbejdede hun i Grundfos som Group Vice President for kvalitet og bæredygtighed.

Udover en karriere i den private sektor har Pernille Blach Hansen 4,5 års erfaring som direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune.

- Den kommende regionsdirektør har en spændende og relevant profil. Hun har erfaring fra både den private og den offentlige sektor, og jeg er sikker på, at hun kan løfte opgaven som regionsdirektør med respekt for de særlige betingelser, der kendetegner politisk ledede organisationer. Samtidig er jeg lige så sikker på, at hun kan bidrage med nye perspektiver på strategi og ledelse, siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland.

- Jeg ser frem til at være med til at realisere Region Midtjyllands visioner og bidrage til, at vi finder de bedste løsninger med den højeste kvalitet til gavn for borgerne. Samtidig er det vigtigt for mig, at Region Midtjylland fortsat er en arbejdsplads, hvor medarbejderne har lyst til og mulighed for at yde deres bedste. Det bliver rigtigt spændende at arbejde med, siger Pernille Blach Hansen.

 

Fakta

  • Pernille Blach Hansen er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet
  • 44  år gammel
  • Nomineret til DJØF lederpris 2017 som årets private leder og nomineret til prisen som Årets Kommunale Topleder i 2006.
  • Bosiddende i Viborg
  • Folketingsmedlem for Socialdemokratiet fra 1998 til 2006.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.