København hyrer "særlig rådgiver" ind til at kontrollere førtidspensioner

Velfærd

01/05/2018 09:25

Freja Eriksen

København ansætter jurist som "særlig rådgiver" for at sikre, at flere syge borgere får førtidspension i kommunen.

København er en af de kommuner i landet, hvor det har været allersværest at få en førtidspension eller et fleksjob. 

Det vil politikerne gøre op med, og nu ansætter beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) en »særlig rådgiver« om førtidspension, der får fri hænder til at holde det kommunale apparat til omstillings-ilden. 

Det skriver Politiken. 

Den nye kontrollant bliver ekstern lektor ved Københavns Universitet i forvaltningsret, Jon Andersen, der også har været kommitteret for Ombudsmanden og siddet i en gruppe, som har kulegravet Københavns førtidspensionssystem.

Cecilia Lonning-Skovgaard siger, at »opgaven er meget stor«. Hun håber, at København inden for et par år vil befinde sig i midten af kommunestatistikken over førtidspensioner og fleksjob pr. 1.000 borgere.

»Men det er også et mål i sig selv, at flere skal føle sig godt behandlet i et empatisk system, og at vi får tilrettelagt sagsgangene, så systemet kører langt mere smidigt«, siger hun.

Den nye rådgiver Jon Andersen understreger overfor Politiken, at han ikke kan være »Batman som er overalt«

»Nu skal vi have medarbejderne opkvalificeret, og arbejdet skal tilrettelægges efter de forvaltningsretlige regler. Men det vigtigste er, at der er en politisk vilje til at lave systemet om«, siger han.

Mest Læste

Annonce