Kontroversiel præst skal til ny samtale

Ledelse

18/11/2015 08:13

Nick Allentoft

Sognepræst Annette Berg fra Vig ved Nykøbing Sjælland tror stadig på reinkarnation, og har ikke personligt skiftet holdning efter en tjenestelig samtale med

Det skrev sognepræsten i en pressemeddelelse tirsdag aften - og det koster hende nu en ny samtale med biskoppen i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller.

Det oplyser TV ØST.

- Jeg har læst Annettes pressemeddelelse, og jeg undrer mig over den. Jeg vil drøfte sagen med Annette, da det må bero på en misforståelse, siger Peter Fischer-Møller til tv-stationen. Han understreger, at han tager sagen meget alvorligt.

I pressemeddelelsen gør Annette Berg det klart, at hun stadig holder døren åben for reinkarnation som en mulighed efter døden. Den pressemeddelelse forvirrer biskop Peter Fischer-Møller. I sidste uge skrev de to sammen en fælles pressemeddelelse, hvor de fremhæver, at Annette Berg ikke vil forkynde om reinkarnation i kirken. Derfor forstår han nu ikke, at Annette selv har sendt en pressemeddelelse ud.

I sin personlige pressemeddelelse skriver Annette Berg, at hun tror på, at reinkarnation kan være en mulighed blandt andre. Men hun tilføjer også, at hun har skrevet under på, at hun ikke forkynder reinkarnation i kirken. Hun oplyser til TV ØST, at anledningen til den nye pressemeddelelse er en kommentar fra sognepræst Jesper Bakker i Kristeligt Dagblad, der kalder det tankevækkende, at hun: "ændrer holdning med udsigt til sanktioner".

- Jeg har ikke ændret holdning med udsigten til sanktioner. Det var tværtimod magtpåliggende for mig i samtalen med biskoppen, IKKE at lukke den dør, jeg netop har været med til at åbneskriver hun.

Mest Læste

Annonce