Kvinfo får arbejdende bestyrelsesleder

Ledelse

25/04/2017 10:58

Nick Allentoft

Kvinfo styrker sin bestyrelse. Camilla Hersom bliver arbejdende bestyrelsesleder,
KVINFO styrker nu sin bestyrelse med en arbejdende bestyrelsesleder og derfor indtræder Camilla Hersom som ny leder af bestyrelsen. Det sker for at styrke arbejdet i bestyrelsen i en situation, hvor der er debat om KVINFOs rolle og opgaver i fremtiden.

”Jeg er rigtig glad for, at Camilla Hersom har sagt ja til at indtræde i KVINFOs bestyrelse som bestyrelsesleder. Hun har et stort engagement i arbejdet for ligestilling, og mange kompetencer og erfaringer, som kan styrke den strategi- og udviklingsproces, KVINFO nu skal i gang med,” siger Tonny Skovgård Jensen, som indtil nu har fungeret som konstitueret bestyrelsesleder.

Camilla Hersom er en kendt stemme i samfundsdebatten, både som politiker og ikke mindst som først formand for Forbrugerrådet og siden 2016 for Danske Patienter. Fra 2011-2015 sad hun i Folketinget for Det Radikale Venstre. Af uddannelse er hun cand.scient.pol og hun har også en bestyrelsesuddannelse fra CBS Executive.

”Ligestilling er en fundamental værdi i et demokratisk, oplyst, moderne samfund. KVINFOs opgave er at kvalificere diskussionen om, hvordan vi fremmer ligestilling på et vidensbaseret grundlag. Det er der fortsat brug for, og jeg glæder mig til sammen med den nye direktør, Henriette Laursen, medarbejderne og resten af bestyrelsen at fortsætte og videreudvikle KVINFOs arbejde” siger Camilla Hersom i anledning af sin tiltrædelse.

KVINFO er en selvejende institution og bestyrelsen er ifølge vedtægterne sammensat af repræsentanter for en række faglige institutioner – Rektorkollegiet, De Frie Forskningsråd, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Kvinderådet m.fl. Desuden åbner vedtægterne mulighed for at indsupplere et ekstra medlem efter behov.

Camilla Hersom tager over som leder af bestyrelsen efter Tonny Skovgård Jensen, der har været konstitueret bestyrelsesleder siden oktober 2016. Han fortsætter som menigt medlem af bestyrelsen.

 

Mest Læste

Annonce