Minister irettesætter kommuner: Følg loven for ledige

Ledelse

10/02/2016 20:45

Nick Allentoft

Beskæftigelsesministeren oplyste i dag i Folketingssalen, at han har bedt en af sine styrelser om at indskærpe overfor kommunerne, at de skal overholde reglerne.

Beskæftigelsesministeren indskærper overfor kommunerne, at de skal holde loven og give ledige de tilbud, de har ret til. Det forklarede han onsdag i Folketingssalen, ifølge Fagbladet 3F.

- I det omfang kommunerne ikke lever op til reglerne, er det selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Reglerne er klare, sagde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

Senest efter fire uger skal ledige, der får arbejdsmarkedsydelse, have et tilbud om virksomhedsrettet aktivering. Et krav, som kommunerne ikke lever op til.

- Jeg har derfor bedt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering om at indskærpe overfor kommunerne, at de skal overholde reglerne, sagde han.

Jan Johansen fra Socialdemokraterne havde stillet ministeren spørgsmålet. Socialdemokraten er glad for, at ministeren så åbent erkendte problemet.

- Men der skal mere fokus på det. Jeg frygter, at for hver dag, der går, ryger folk ud af arbejdsmarkedet uden at have fået de tilbud, de har krav på, siger Jan Johansen, der overvejer at indkalde ministeren i et åbent samråd om sagen.

Mest Læste

Annonce