Fra den 8. til 11. september besøger erhvervsministeren Silicon Valley. Sammen med repræsentanter fra dansk erhvervsliv og lokale iværksættere inden for tech og innovation sætter erhvervsministeren fokus på hvordan vi understøtter og udvikler danske styrkepositioner. Erhvervsministeren besøger en række virksomheder i området og får lejlighed til at se nærmere på mulighederne i innovation og digitalisering samt gå i dialog med tech-virksomheder om samfundsansvar og dataetik
”Silicon Valley er for iværksættere og virksomheder med innovative forretningsidéer, hvad Hollywood er for skuespillere. Stedet hvor risikovillig kapital, knowhow og nye digitale løsninger bliver til nye veje til vækst og fremtidens arbejdspladser. Formålet med besøget er sammen med dansk erhvervsliv at skabe fokus på danske styrkepositioner, behovet for at udnytte de nye teknologiske muligheder og ansvaret for at data bruges på en ansvarlig måde," siger erhvervsminister, Simon Kollerup.
Nyhedsbrev 2
100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste?
Det er gratis
Besøget vil desuden give et indblik i nye digitale løsninger og tendenser i epicentret for den hastige teknologiske udvikling. Silicon Valley skaber samtidigt interessante samarbejdsmuligheder for Danmark, danske virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og besøget vil være anledning til at møde nogle af de virksomheder, som har opnået succes i Silicon Valley.
”Vi skal ikke kun investere i digital innovation. Vi skal også være digitalt ansvarlige. En forudsætning for at få ordentlig gavn af digitaliseringen er, at der i samfundet er tillid til, at de nye teknologier og data anvendes på en ansvarlig måde. Danske virksomheder har generelt høje standarder for ansvarlighed. Det kan blive en konkurrencefordel for danske virksomheder, at de også går forrest, når det gælder dataetik. Det har vi set med fx miljøstandarder,” siger ministeren.
Fra tech til landbrug
Mens Kollerup tager til USA smutter fødevareminister Mogens Jensen til Kina for at hjælpe dansk landbrug.
Danmark eksporterede i 2018 213.000 tons svinekød til Kina. Det havde en samlet værdi af cirka 2,3 milliarder danske kroner. Tallene stiger i 2019, og Danish Crown forventer en yderligere stigning i 2020, da Kina er ramt af flere udbrud af afrikansk svinepest og derfor importerer mere svinekød end normalt.
- Forhåbentlig kan vi få endnu flere typer produkter ud i de kinesiske supermarkeder. Det er en lang proces at skabe markedsåbninger, og jeg vil gøre mit til at skubbe tingene i den rigtige retning, når jeg mødes med mine kinesiske kollegaer, siger Mogens Jensen.
Kina har verdens største befolkning og verdens næststørste økonomi og er Danmarks sjette største eksportmarked. Mellem 20 og 30 procent af verdens samlede økonomiske vækst i de kommende år forventes at finde sted i Kina.
Danmark og Kina har i dag cirka 30 samarbejdsaftaler på fødevare- og veterinærområdet. Udover samarbejdsaftalerne har Danmark og Kina et såkaldt strategisk sektorsamarbejde om forbedring af fødevaresikkerheden i Kina. Embedsfolk fra Danmark har for eksempel besøgt Kina for at fortælle om det stærke danske kontrolsystem, og hvordan det sikres, at fødevaresikkerheden og fødevarekvaliteten forbliver i top.