"For at skabe flere højvækstvirksomheder er det en del af den nye strategi at arbejde med en ny model, som skal være med til at skabe morgendagens LEGO, Danfoss og Linak," skriver Syddansk Vækstforum i pressemeddelelsen.
"For at skabe flere højvækstvirksomheder er det en del af den nye strategi at arbejde med en ny model, som skal være med til at skabe morgendagens LEGO, Danfoss og Linak," skriver Syddansk Vækstforum i pressemeddelelsen.

Ny strategi for de syddanske styrker

Ledelse

07/4/15 11:37

Mikkel Sarka

Syddanmark har gode muskler at spille med, når det gælder områderne bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, turisme og design. Og det er dem, der skal løfte de kommende års udfordring med at skabe flere arbejdspladser og vækst i det syddanske.

Derfor har Syddansk Vækstforum netop på sit seneste møde blåstemplet den plan, der lægger kursen for regionens indsats inden for vækst og erhvervsudvikling frem til 2020. Det er samtidig en anerkendelse af den tidligere strategiplan, som også brugte regionens styrker som vækst-lokomotiv.

Store udfordringer
Når det handler om at skabe vækst og arbejdspladser, er Syddanmark ikke mindst udfordret i yderområderne og når det gælder om at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det er bl.a. virksomheder inden for bæredygtig energi, herunder offshore, der efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

Noget der kan bremse væksten i det syddanske er manglen på kvalificeret arbejdskraft, og her vil Syddansk Vækstforum i den nye strategi fortsat arbejde for at styrke sammenhængen mellem erhvervsudviklingen og uddannelses- og beskæftigelsesindsatsen. Blandt andet er det vigtigt, at de uddannelsestilbud, der er i regionen, matcher de syddanske virksomheders behov.

Model for succes-virksomheder
For at skabe flere højvækstvirksomheder er det en del af den nye strategi at arbejde med en ny model, som skal være med til at skabe morgendagens LEGO, Danfoss og Linak. Der er tale om en såkaldt højvækstmodel, som skal trække elite-iværksættere fra hele verden til Syddanmark inden for de tre store syddanske forretningsområder; sundheds- og velfærdsinnovation, bæredygtig energi og oplevelseserhverv.

Der udvikles nemlig alt for få nye store vækstvirksomheder i Region Syddanmark. Ud af de virksomheder, der blev etableret i 2005, var det fx under en halv procent, som i 2010 kunne kalde sig for vækstvirksomhed.

FAKTA
Vækstforums strategi skal i høring i Danmarks Vækstråd i juni og indgår herefter som en del af den kommende regionale vækst- og udviklingsstrategi, der bliver endelig behandlet af regionsrådet i starten af 2016.
Sideløbende udarbejdes der en handlingsplan for 2016-17,  med konkrete initiativer.

Syddansk Vækstforums mål for 2020
- At Syddanmark er den danske region med størst årlig produktivitetsvækst
- At 82 procent i den erhvervsaktive alder er parate til at tage et arbejde

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce