Ny vejledning for samspillet mellem skole og eliteidræt

Uddannelse

17/4/18 5:11

Nick Allentoft

En ny vejledning skal gøre det nemmere at dyrke idræt på højt plan ved siden af skolen. Vejledningen indeholder forskellig viden og inspiration og henvender sig til alle, der har med både eliteidræt og skolen at gøre.
Det kan være en udfordring at finde tid til både skole, familie og venner, når man dyrker idræt på eliteniveau. En ny vejledning fra Undervisningsministeriet skal inspirere og dele viden om, hvordan man gør det muligt at integrere det hele i hverdagen. Vejledningen er målrettet elever, forældre, skoler, civilsamfund og forvaltninger. Helt konkret indeholder vejledningen:
  • Et juridisk dokument, der samler relevante regler og paragraffer på området.
  • Praksisfortællinger, der inspirerer og giver eksempler på, hvordan skole og eliteidræt kan bindes sammen.
  • En speeddrawing (tegnet fortælling), som på en let forståelig måde kommer omkring hele elevens hverdag i balancen mellem skole og idræt.
  • En dialog-folder, som kan inspirere til et godt og fleksibelt samarbejde mellem alle aktører omkring eleven.
Undervisningsminister Merete Riisager håber, at vejledningen kan være med til at forbedre vilkårene for elever, der dyrker eliteidræt i Danmark.   ”Det skal være muligt at kombinere en god og ihærdig indsats i både skolen og på fodboldbanen uden at gå på kompromis med det gode børneliv. Jeg har selv været elitesvømmer ved siden af skolen og ved, hvor svært det kan være at få det hele til at gå op i en højere enhed. Med det nye vejledningsmateriale håber jeg, at vi kan inspirere og hjælpe med at binde skole og eliteidræt sammen. Det må gerne være hårdt, men det skal være muligt,” siger Merete Riisager.   Materialet er offentliggjort på EMU.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.