Ny vicedirektør for institutioner og SU

Ledelse

01/6/18 5:13

Freja Eriksen

Mikkel Leihardt bliver ny vicedirektør for Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte. Han kommer fra en stilling som kontorchef i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement.

Mikkel Leihardt er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Direktør Nikolaj Veje ser frem til samarbejdet:

- Mikkel har i den grad været med til at præge udviklingen i ministeriet på uddannelses-, forsknings- og innovationsområdet gennem de sidste mange år. Han er en person med engagement, analytisk tyngde og stor ledelseserfaring. Mikkel får ansvaret for den overordnede ledelse af styrelsens opgaver vedrørende de videregående uddannelsesinstitutioner, forskningsfondene og innovationsinfrastrukturen, og jeg er sikker på, at han vil falde godt ind i rollen som vicedirektør i styrelsen. Både vicedirektør Thomas Viggo Lindrum Pedersen og jeg glæder os meget til samarbejdet.

Mikkel Leihardt glæder sig til at komme i gang:

-Uddannelse og forskning har en kæmpe betydning for vores samfund. Jeg glæder mig til at samarbejde med institutioner, forskningsfonde og hele innovationsområdet om, hvordan vores uddannelser og forskning kan blive endnu bedre – og skabe endnu mere værdi i samfundet. Som vicedirektør skal jeg være med til at implementere nogle af de store politiske aftaler – det glæder jeg mig til at gøre i et tæt samspil med sektoren. Og så ser jeg frem til at være en del af et stærkt og dygtigt team i styrelsen. 

Stillingen som vicedirektør er nyoprettet. Fra 1. august vil der derfor være to vicedirektører og en direktør i styrelsen.

Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte blev oprettet den 1. januar 2017 som led i en organisationsændring i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Styrelsen har ansvaret for dialog, rådgivning og tilsyn med de institutioner, der ligger under ministeriet. Derudover har styrelsen også ansvaret for Statens Uddannelsesstøtte, udbetaling af tilskud og bevillinger til institutioner og forskere samt udvikling og drift af studieadministrative it-systemer.

Mikkel Leihardts CV

2018 Kontorchef, Forskning, Innovation og Universitetsuddannelser, Uddannelses- og Forskningsministeriet

2017-2018 Kontorchef, Uddannelsespolitik, Uddannelses- og Forskningsministeriet

2015-2017 Kontorchef, Politisk Sekretariat, Uddannelses- og Forskningsministeriet

2011-2015 Kontorchef, Strategi og Udvikling, Uddannelses- og Forskningsministeriet

2010-2011 Kontorchef, Center for Digitalisering - Udvikling, IT- og Telestyrelsen (pr. oktober 2011 i Økonomistyrelsen)

2009-2010 Chefkonsulent, VTU-politisk Center, Videnskabsministeriet

2006-2009 Specialkonsulent, VTU-politisk center, Videnskabsministeriet

2004-2006 Fuldmægtig, It-politisk center, Videnskabsministeriet