Odense-rådmand sætter gang i ekstern redegørelse af lukkede børnesager

Ledelse

27/08/2015 07:33

Nick Allentoft

Nu skal sagen om cirka 180 udsatte børn og familier i Odense, som efter planen mister den hjælp og støtte, de får af kommunen fra den 1. september, undersøges.

DR bragte i går en række historier om, at den fynske kommune lukker sagerne for at spare penge i kommunekassen.

Det er ifølge flere eksperter ulovligt, ombudsmanden er gået ind i sagen, og her til morgen lover børn- og ungerådmanden i kommunen at sætte gang i en ekstren redegørelse.

- Jeg brugte dagen i går på at finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag. Det er et kompliceret forløb, og derfor er jeg overbevist om, at det er bedst for alle parter, at vi nu får vendt hver eneste sten. Derfor vil jeg iværksætte en ekstern redegørelse, der skal afsluttes, så den kan lægges til grund for kommunens udtalelse til ombudsmanden, udtaler Susanne Crawley Larsen (R) i en pressemeddelelse.

Det var dog ikke kun socialrådgiverne i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, der fik besked om, at der skulle skæres i børnesagerne på grund af økonomiske problemer.

Medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget i Odense Byråd var også orienteret om, at beslutningen ville føre til lovbrud.

Det fremgår af et bilag fra et møde i Børne- og Ungeudvalget den 18. august.

Susanne Crawley Larsen fastholder, at kommunen har fokus på børnene, og hvad der er bedst for dem.

- Det er ingen hemmelighed, at vi i disse år oplever et pres på økonomien, og derfor skal vi være meget opmærksomme på, at vi bruger vores ressourcer, så de kommer flest mulige børn til gavn. Men der må ikke herske tvivl om, at der skal tages udgangspunkt i individuelle, faglige vurderinger, udtaler rådmand Susanne Crawley Larsen.

Kommunen har onsdag desuden oplyst, at de vil gennemgå alle sager fra ende til anden for at finde ud af, i hvor mange tilfælde der er truffet ulovlige afgørelser om ophør af hjælp.

Hvad der sker fra den 1. september, hvor sagerne egentlig burde blive lukket, er fortsat usikkert.

Mest Læste

Annonce