Siemens: Minister gav Folketinget forkerte oplysninger

Ledelse

28/05/2016 09:12

Nick Allentoft

Sagen om arbejdsmiljøskandalen på Siemens Wind Power tager nu en opsigtsvækkende drejning, skriver DR Nyheder.

Vindmøllevirksomheden har sendt dokumentation til DR Nyheder, der tilsyneladende viser, at beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen gav forkerte oplysninger på et samråd i Folketinget.

Jørn Neergaard Larsen skulle på samrådet bl.a. forklare, hvorfor Arbejdstilsynet i 2007 gav vindmøllevirksomheden lov til at sprøjtemale med det farlige kemikalie epoxy uden at stille tilstrækkelige krav til medarbejdernes sikkerhed.

Ifølge Jørn Neergaard Larsen var både Siemens Wind Power og Arbejdstilsynet skyld i fejlen. Han sagde på samrådet:

- Virksomheden har svigtet ved at give forkerte oplysninger og tilsynet har svigtet ved at give dispensation på et forkert grundlag.

Men det passer ikke, lyder det nu fra Siemens Wind Power.

I en mail til DR Nyheder her til aften, skriver pressechef Rasmus Windfeld, at virksomheden allerede den 5. november 2007 sendte oplysninger til Arbejdstilsynet, der klart viste, at der var tale om epoxyprodukter.

Siemens Wind Power har til DR fremsendt den omtalte mail, som blev sendt til Arbejdstilsynet, sammen med et sikkerhedsdatablad over det epoxyprodukt, der skulle anvendes.

I mailen, der er sendt kl. 15:38 den 5. november fra Siemens Wind Power til Arbejdstilsynet står der:

”Som aftalt med (…) hermed lidt yderligere info vedr. arbejdsprocessen med formene på Mølholm. Word dokumentet er den reviderede arbejdsbeskrivelse, hvori der henvises til de vedhæftede sikkerhedsdatablade.”

Af sikkerhedsdatabladene fremsendt til Arbejdstilsynet i 2007 fremgår det, at der er tale om epoxy.

Arbejdstilsynet selv har i en redegørelse til ministeren forklaret, at det ikke havde fået oplysninger om, hvilken type produkt, der skulle sprøjtes med, da man gav dispensationen, og at man først i 2012 blev klar over, at der var tale om epoxy.

Mest Læste

Annonce