Skandale-psykiater bortvist på Færøerne

Ledelse

04/09/2015 12:05

Nick Allentoft

Psykiatrisk Center på Landssygehuset i Torshavn bortviste og fyrede sidste år den nu dømte psykiater Piet Casier efter at have læst om hans sager i dansk medie.

Sideløbende med, at Piet Casier skrev speciallægeerklæringer for en lang række danske kommuner, søgte den omstridte og i dag dømte speciallæge i psykiatri flere opgaver langt ude i Atlanterhavet, skriver Fagbladet 3F.

Fra 2009-2014 arbejdede Piet Casier i perioder som fast overlægevikar på Psykiatrisk Center på Landssygehuset i Torshavn. Her skrev han blandt andet speciallægeerklæringer til den færøske socialstyrelse og lavede mentalundersøgelser. Enkelte af de færøske patienter havde svært ved at forstå hans danske sprog, men der var intet at udsætte på Piet Casiers kliniske arbejde. Og ingen klagede over ham, oplyser Tormóður Stórá, der er ledende overlæge på Psykiatrisk Center ved Landssygehuset i Torshavn.

- Inden Piet Casier blev ansat på Færøerne, havde sygehuset i Torshavn tjekket ham hos Sundhedsstyrelsen i Danmark. Her var der intet registreret på ham, siger Tormóður Stórá til Fagbladet 3F.

Piet Casier fortiede overfor sin færøske arbejdsgiver, at han blev fyret af Arbejdsskadestyrelsen i 2011 - blandt andet på grund af klager. Og at Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn mindst fem gange siden 2011 har udtalt hård kritik af ham. Blandt andet fordi Piet Casier i speciallægeerklæringer beskyldte borgere for at lyve sig syge.

Det fik overlæge Tormóður Stórá først kendskab til, da han den 25. august 2014 blev opmærksom på en artikelserie i Fagbladet 3F.

- Min umiddelbare reaktion, da jeg læste artiklerne, var irritation og vrede over, at jeg ikke var orienteret om dette. Hverken af Piet Casier eller andre, siger Tormóður Stórá, der samme dag kontaktede Sundhedsstyrelsen i Danmark.

De efterfølgende dage fik Tormóður Stórá de relevante oplysninger fra Sundhedsstyrelsen og tog kontakt til advokaten på Landssygehuset i Torshavn.

Samtidig blev Piet Casier indkaldt til et møde med Tormóður Stórá den 28. august sidste år. Og efter endnu et møde i personaleafdelingen dagen efter faldt hammeren.

- Piet Casier blev bortvist og bedt om at gå til sit kontor, hente sine ting og forlade stedet. Han har ikke arbejdet her siden, og jeg har ikke haft kontakt til eller hørt fra ham siden, siger Tormóður Stórá.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Piet Casier til bortvisningen og fyringen af ham på Færøerne.

Mest Læste

Annonce