Stigning: Lærerne i Odense bliver mere syge

Ledelse

25/11/15 10:55

Nick Allentoft

Sygefraværet blandt Odenses lærere er steget med 17 procent på et år, skriver DR Fyn på deres hjemmeside.

- Lærerne har simpelthen for meget at lave. Hver lærer har fået et par timers mere undervisning om ugen, men vi har ikke fået mere forberedelsestid. Og det slider på folk, siger fællestillidsrepræsentant for lærerne i Odense, Dennis Vikkelsø, til DR Fyn.

- En god kollega fortalte, at hun måtte stå op om natten og gøre undervisning klar til næste dag. Det var hun nødt til for at få den ro, hun havde brug for for at kunne sove, fortæller han.

Tillidsrepræsentanten har også flere eksempler på, at kolleger bryder helt sammen. Eller at de bruger de første dage i ferien på at være syge og trætte.

I sidste ende går det øgede sygefravær ud over eleverne, mener tillidsrepræsentant Jan Andersen fra Rosengårdsskolen:

- De får flere vikarer og flere afbrudte forløb. Alt andet lige går det ud over den gode undervisning.

Sygefraværet blandt lærerne i Odense er i de første tre kvartaler i år steget til 9,6 dage. Sidste år var det på samme tidspunkt på året 8,2 dage.

Børne- og ungechefen i Odense Kommune, Mette Hviid Lausten, ved ikke, hvorfor lærerne bliver mere og mere syge:

- Vi er åbne og nysgerrige på, hvad der ligger bag. Vi tager fat i nogle af de steder med lavt og meget højt sygefravær, forklarer Børne- og ungechefen, som vil sammenligne de to steder.

DR Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley, men hun ønsker ikke at kommentere sagen.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce