Sundhedspersonale om fejl i Sundhedsplatformen: Det er uacceptabelt

Ledelse

03/06/2016 11:40

Nick Allentoft

Læger, sygeplejersker og lægesekretærer har fået nok af problemer med nyt it-system, skriver P4 København.

Det er uacceptabelt, at det nye it-system i Region Hovedstadens sundhedsvæsen, Sundhedsplatformen, er smækfyldt med fejl.

Det er beskeden til regionens ledelse fra læger, sygeplejersker og lægesekretærer på Herlev og Gentofte Hospitaler to uger efter, at det nye it-system gik i luften.

For selvom der må forventes børnesygdomme i opstartsfasen, så er grænsen nået nu.

- Det er foruroligende, at der er så mange indmeldinger om ikke helt uvæsentlige fejl, siger formand for Lægeforeningen i Region Hovedstaden, Helene Hvidman til P4 København.

Sundhedsplatformen gik i luften 21. maj, og siden har der været over 9000 episoder, hvor systemet ikke fungerede, som det skulle.

Region Hovedstaden har overfor P4 København bekræftet, at fejlene blandt andet omhandler bestillinger af blodprøver, der ikke går igennem, og henvisninger til kræftbehandling, der har siddet fast i systemet.

Hospitalerne har i de seneste uger haft langt færre patienter end normalt, men når de efter planen inden længe skal op på fuld kraft igen, kan det få alvorlige konsekvenser.

- Vil den hjælp der er i dag stadig være til stede? For der er mange problemstillinger, der skal løses. Ellers vil det være et rigtigt svært arbejdsmiljø for vores medlemmer, siger kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Vibeke Westh til.

At situationen er alvorlig er sundhedspersonalet ikke i tvivl om, og derfor skal der handles på problemerne, inden det får alvorlige følger for patienterne, siger medlem af overlægeforeningens bestyrelse, Lisbeth Lintz til P4 København

- Der er ikke nogle, der er døde endnu, men vi ligger på grænsen af, at det ikke længere er forsvarligt. Der er derfor, vi som læger råber op nu, for på et eller andet tidspunkt bryder sikkerhedssystemet sammen, hvis man ikke får rettet op på det her, siger Lisbeth Lintz.

Vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospitaler, Anne Gram, afviser, at der har været flere og mere alvorlige fejl end forventet.

Se også præsentation af Sundhedsplatformen fra sidste år på Slideplayer

Mest Læste

Annonce