Syge får 0 kroner – Falck Jobservice 14 millioner

Ledelse

14/01/2016 08:33

Nick Allentoft

Det får ingen konsekvenser for Falck Jobservice, at det har forvaltet loven forkert og flere borgere kom i alvorlig økonomisk klemme, skriver Fagbladet 3F.

Borgere i Kolding Kommune har fået 0 kroner i efterbetaling af sygedagpenge, de uretmæssigt er blevet frataget. Men samtidig har kommunen med tilfredshed betalt 14 millioner kroner til firmaet Falck Jobservice, der ulovligt fratog borgere deres sygedagpenge. Det skriver Fagbladet 3F.

Socialdemokraterne i byrådet i Kolding mener ikke, at det er spor fair, at der er blevet betalt millioner af kroner til Falck Jobservice, mens borgerne, der ulovligt har fået stoppet deres sygedagpenge, ikke får en øre.

- Jeg har stemt imod helt fra starten – borgerne skal have deres penge. Vi må finde de 15-20 millioner kroner, som det sandsynligvis drejer sig om til efterbetaling af sygedagpenge. Af hensyn til de berørte borgere, men også af hensyn til kommunens renommé, der lider under den dårlige omtale. Det er meget ærgerligt, at det er kommet så vidt, siger Hanne Dam, socialdemokratisk medlem af Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune.

I september 2015 vandt 3F en principiel sag i Højesteret på vegne af et medlem, der ulovligt fik frataget sine sygedagpenge af Kolding Kommune – efter hun tidligere ulovligt havde fået dem frataget af Falck Jobservice. Men i over 100 andre sager vil kommunen ikke betale pengene tilbage.

Ud over de 14 millioner kroner til Falck Jobservice har Kolding Kommune haft udgifter til advokater på 782.102 kroner i forbindelse med sagen.

Arbejdsmarkedschef i Kolding Kommune Lasse Kamp er tilfreds med samarbejdet med Falck Jobservice.

- I 2009 manglede vi sagsbehandlere på sygedagpengeområdet. Partnerskabet tilførte ressourcer, så vi kunne servicere borgerne bedre, ligesom vi fik løftet kvaliteten, siger Lasse Kamp.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Falck.

Mest Læste

Annonce