Tidligere toppolitiker trækker sig fra direktørpost inden første arbejdsdag

Ledelse

31/08/2017 11:36

Nick Allentoft

Hele den borgerlige fløj er imod, at Pernille Blach Hansen skal være ny direktør i Aarhus Kommune. Nu trækker hun sig, før hun er startet.

Den tidligere socialdemokratiske folketingspolitiker Pernille Blach Hansen har trukket sig som kommende direktør for den skandaleramte teknik- og miljøforvaltning i Aarhus.

Det skriver DR Østjylland.

Det sker dagen efter, at hun blev valgt som direktør på onsdagens byrådsmøde.

Her valgte flertallet at tilbyde hende stillingen, men hele den borgerlige fløj i Aarhus Byråd stemte imod.

Senere gik medlemmer af byrådet ud og fortalte om ansættelsen, og at de var uenige i den, allerede inden Pernille Blach Hansen var blevet tilbudt stillingen. Derfor har Blach Hansen nu trukket sig.

En af kritikerne af ansættelsen, Venstres politiske ordfører Gert Bjerregaard, mener, at det er det rigtige at gøre.

-Pernille Blach Hansen har haft dømmekraft. For mig at se var det derimod utrolig dårlig dømmekraft, at borgmesteren pressede denne sag igennem, siger han.

Han mener ikke, at det var forkert at fortælle om ansættelsesproceduren.

- Efter et lukket møde i går blev der ikke fortalt andet af borgmesteren, end at hun hermed ansat. Så er sagen jo afgjort, og jeg ser ikke, at vi har brudt nogen fortrolighed, siger han til DR Østjylland.

Rådmand Kristian Würtz er ked af Pernille Blach Hansens beslutning.

- Men jeg må samtidig sige, at jeg sagtens kan forstå hende. Hun har ikke fået en anstændig behandling, siger Kristian Würtz.
Pernille Blach Hansen har også været direktør i Randers Kommune, Lego og Grundfos, men hendes kvalifikationer er ikke gode nok, mener Venstres Gert Bjerregaard.

- Vi står overfor en skandaleramt afdeling, hvor der formentlig skal ske flere afskedigelser. Det skal man virkelig have prøvet før, og vi er nervøse for, at hun kunne komme til at brække halsen, siger han.

Socialdemokraten Camilla Fabricius mener, det er noget vrøvl, at Pernille Blach Hansens kvalifikationer ikke er gode nok.

Hun mener, at den borgerlige fløjs modstand skyldes det kommende kommunalvalg.

- Det er ærgerligt, at den slags valgkampspolemik skal sættes ud over det faglige arbejde, som vi plejer at have, når vi ansætter, siger hun til DR Østjylland.

DR Østjylland har prøvet at få en kommentar fra Pernille Blach Hansen, men indtil videre uden held.

Hele historien hos DR Østjylland

Mest Læste

Annonce